Liten blomstrende busker i sone 5

February 10

Om utnyttet langs stiftelser, groundcover eller i steinhager, finnes det alternativer når det gjelder små, blomstrende busker for amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet sone 5. Mange av disse er de minste kultivarene av noe større busker, designet for å være diminutiv. Velg de variantene som gjør godt i de rådende vekstforhold.

Cotoneasters

Den snikende dvergmispel (dvergmispel adpressus) sprawls langs bakken, vokser bare 12 inches høy. Denne kinesiske busk blomster i mai og juni. Bruk den til å dekke steinvegger i USDA sone 5. Rock dvergmispel sorten Variegatus vokser til 18 inches, med spraglete bladverket med kremhvit kanter. Bush blomstrer i mai, og gir strålende røde bær om høsten. Fallet løvverk av Hesse dvergmispel, en 18-tommers høy busk, viser en lilla-rød farge. Blomstene er rødrosa, har fem kronblader og tiltrekke bier. Finn det i nærheten grunnlaget som er stadig i solen.

Barberries og Quinces

Skarp spines på japansk Berberis sorten Bagatelle (Berberis leder f. atropurpurea 'Bagatelle') hjelper som en lav barriere. Bush er mellom 12 og 18 inches høy, funksjoner delikat, gule blomster og genererer røde bær. Gul løvverk fremhever Talago sorten med bladene til slutt kommer til oransje og rødt på denne 6 til 12 tommers høy bush. De gule blomstene er ute av tidlig i mai. Japansk quince har to små kultivarer egnet for USDA sone 5. Nordover er 12 inches høy med oransje April blomster. Alpina er en dverg utvalg med oransje-røde blomster riktig som en lav sikring eller bunndekkende beplantningen.

Roser

Det største utvalget av små USDA sone 5 busker kommer fra ulike steg. Miniatyr roser, busk roser, floribunda roser og miniflora rose kultivarer bo liten nok for mange funksjoner. Spice Drop er en 10-tommers høye miniatyr steg produsere rosa blomster fra mai til frost. Det er liten nok for vindu bokser eller foran flerårig grenser. Interdust er 18 inches høy, og brukes som en groundcover med fordelen av gule blomster.

Andre små busker

Japansk spirea sorten Golden Elf har gule bladene og rosa blomster. Golden Princess er 24 inches høy, med gule løvverk og dype rosa blomster. Blue Chip er en liten sommerfugl busk, mens lille Renee og Courtasol er 2 fot høy forsythias for USDA sone 5. Brigadoon med juli blomster er en St. John's wort busk som vokser under trær til tross for tilstedeværelsen av røtter. Nanas er en liten, ninebark bush med peeling bark. Mardi Gras er en kompakt crape myrt med lilla blomster som blomstrer fra juli til September.