Liten Bee Balm, som kan dyrkes i en pott?

September 26

Liten Bee Balm, som kan dyrkes i en pott?

Bee balsam (Monarda didyma) er en attraktiv staude urt med lyse blomster som tiltrekker hummingbirds og bier til hagen i flere uker i midtsommer. Bee balm er ofte vokst i en beholder, som ikke bare gir skjønnhet til en veranda eller uteplass, men holder noen ganger aggressiv planten vokser ut av kontroll. Bee balm er en hardfør staude egnet for planting i vintre som kjølig som US Department of Agriculture hardførhet sone 4.

Forberedelse

Forberede en solid pott bee balm, som planten kan nå en høyde på 2 til 4 føtter, avhengig av variasjon. Bruk en beholder med drenering hull som bee balm, som de fleste urter, krever god jord drenering. En beholder med en diameter på minst 12 inches er best. Bruk en større beholder hvis du vil plante to bee balm planter. Beholderen fylles med en godt drenert kommersielle potting blanding. En håndfull av perlitt eller sand lagt til blandingen forbedrer drenering.

Planting Bee Balm

Mens bee balm er ofte startet ved å plante frø, foretrekker mange gartnere sengetøy planter, som er klar for planting og legge øyeblikkelig. Les barnehage koden og velge en liten rekke med en eldre høyde rundt 2 fot, som er lettere å vokse i containere. Se nøye på dybden bee balsam er plantet i beholderen barnehage og plante bee balsam på samme dybde i din patio beholder. Vann bee balsam etter planting.

Generelt omsorg

Beholderen er fullt sollys. Mens bee balm tåler lys, gir sol en lysere, sunnere plante. Mens bee balm plantet i bakken sjelden krever ekstra vanning, krever bee balm vokse i potter vann oftere. Føle soil å sikre at jorden er tørr, så vannet grundig før renner gjennom drenering hullet. Gjødsle bee balm sparsomt, som for mye gjødsel skaper en full plante med færre, mindre blooms. Bee balm er befruktet ved legge langsom-utgivelsen gjødsel til potting blanding på planting tid eller regelmessig bruk av en flytende hagen gjødsel utvannet til halv styrke. Se den gjødsel etiketten for bestemte programmet.

Vedlikehold

Bee balm blomstrer lengre når falmet blomstrer er regelmessig klem fra planter, som forlater blomstrer på anlegget signaler anlegget som det er på tide å stoppe blomstrende og utvikle frø. Knipe av visnet blomster, og inkluderer stammen til neste blad. Sviske bee balm ned til om lag 2 inches etter den første vanskelig frosten høsten. Selv om bee balm er kaldt hardføre, isolerer en stor håndfull mulch over potting blanding røttene. Plass potten i et beskyttet område fra sterk vind. Et område i et skjermet hjørne av hagen din eller en plassering i en bygning er gunstig.