Liste over matvarer med tre nøtter

May 16

Mutter allergi er blant de vanligste matvareallergier; de oppstår når kroppen reagerer på proteiner i nøtter det visninger som skadelig. Valnøtter, mandler, hasselnøtter, cashewnøtter, paranøtter og pistasjnøtter er blant de vanligste eksemplene på tre nøtter. Mange mennesker som er allergisk mot ett tre nøtter er vanligvis allergisk mot andre nøtter treet, så det er lurt å forstå hvilke matvarer inneholder nøtter så du kan unngå dem. Hvis du opplever allergisymptomer som pustevansker eller hudutslett, søk legehjelp umiddelbart.

Korn-baserte matvarer

Korn, hele korn spesielt, er en sunn del av en godt balansert kosthold fordi de leverer fiber, jern og B-vitaminer, men mange produkter inneholder også tre nøtter eller spor av tre nøtter. Noen frokostblandinger kan for eksempel inneholde tre nøtter, som må være oppført i ingredienslisten per retningslinjene i federal Food Allergen merking og Consumer Protection Act. Bakervarer mikser kan også inneholde tre nøtter, så det er viktig å lese mat etiketter på disse elementene. Breading mikser, kommersielt forberedt bakevarer, granola barer og kjeks potensielle korn kilder til tre nøtter, også.

Visse hovedretter

Tre nøtter er gode kilder til fiber, protein og vitamin E, og de er tilstede i en rekke hovedretter. Hvis du har en tre mutter allergi, men må du få disse næringsstoffene andre steder, i tillegg til å unngå de vanligste gjerningsmennene. Enkelte asiatiske retter kan for eksempel inneholde tre nøtter. Lese salat barer, også, fordi mange inneholde nøtter som salat toppers, men nøtter kan også bli blandet opp med andre ingredienser som vanligvis tre-nut-gratis. Spør om mat tilberedt med oljer å forsikre de er kokt uten treet mutter oljer som valnøttolje. Visse sauser som inneholder pinjekjerner, som pesto, er en kilde til allergener.

Et utvalg av desserter

Mens mutter-toppet kaker og sjokoladedekkede nøtter er en åpenbar kilde til tre nøtter, kan de være lur i en rekke andre søte godbiter også. Litt sjokolade kan for eksempel inneholde spor av nøtter eller mutter smakstilsetninger, som mandel ekstrakt, som gjør dem off-limits. Faktisk bør noen dessert som inneholder ren mutter ekstrakt, som mandel, unngås. Marsipan, noen Bakeriets og glasurer, nougat, fudge, puddinger, flourless kaker og noen iskrem er potensielle kilder til tre nøtter også, så det er viktig å lese ingrediens etiketter på disse elementene.

Uventet kilder til tre nøtter

Noen matvarer kan være forurenset med tre mutter rester selv om de ikke inneholder faktisk tre nøtter. Dette kalles kryssforurensning og produsenter er ikke påkrevd ved lov tilstand på en mat-pakke om maten kan komme i kontakt med tre nøtter, selv om noen matprodusenter frivillig gir denne informasjonen. Frukt smuldre mikser, pakket granola, energi mikser, flavored oster, Worcestershire saus, Thai og indisk mat, salat dressinger og mat med strukturert eller hydrolyzed vegetabilsk protein er noen uventede kilder til tre nøtter eller tre mutter rester.