Liste over mat lagringen teknikker & maksimere næringsstoffer oppbevaring & smaken

September 17

Liste over mat lagringen teknikker & maksimere næringsstoffer oppbevaring & smaken

Enten du er varig vanskelige økonomiske tider eller hater tanken på å kaste bort mat, sikrer riktig mat beholder ernæringsmessige kvaliteten og smaken. Riktig lagring teknikker også beskytte familien mot matbårne sykdommer. Det er mange måter å lagre mat - men noen fungerer ikke og andre. Lagringstemperatur og mengden av lys og oksygen som når maten alle påvirker hvor lenge det varer, og hvor lenge det opprettholder smak og næringsinnhold.

Spiskammeret

Pantries gir et kjølig, tørt og mørkt lagringsområde for tørre varer. Store emballasje er OK for en kort tid, men større mengder tørre varer må plasseres i lufttette, metall, glass eller plast beholdere for å sikre friskhet. Beholdere av disse materialene er like effektive i beskytte mat nærende salgsverdi og smaken som lokkene forsegle tett. Noen tørre varer kan vare så lenge som et år i spiskammeret, men sjekk pakken retninger eller en næringen lagringen timeplan før den lagrer den for det langt (se ressurser). Behold elementene i pantry fri for støv, matrester og pest gratis. Insekt slippe eller støv kan samle på lokkene og slippe inn maten når du åpner beholderen.

Kjøling

Tryggeste temperaturen for kjøleskap er 40 gradene ºF eller lavere, ifølge Texas landbruket Extension Service nettsted. Denne temperaturen sikrer mat vil beholde sine næringsverdi og smaken. Kjøtt vil vare omtrent fem til syv dager når den plasseres i kjøleskapet når du kommer hjem fra markedet. Det er greit å la den i original emballasjen så lenge du ikke åpne den. Hvis du tar ut en del til bruk for ett måltid og planlegger for å bruke resten senere i uken, sett den ubrukte delen i en plast beholderen med lokk. Hvis du ikke har tenkt å lage det før dette, Frys det så snart som mulig etter kjøp. Kjøle kokt mat innen to timer med forberedelser, som bakterier kan vokse raskt. At varm mat avkjølt i 20 til 30 minutter før å kjøle, å nedskrive sjansen de vil øke temperaturen i kjøleskapet. At luften kan sirkulere mellom lagercontainere i kjøleskapet å holde dem ved optimal temperatur og unngå kvalitetsforringende.

Fryser

Mat er på topp av smak og ernæringsmessig verdi når du bringe den hjem fra dagligvarebutikk. Lagre mat på riktig måte vil bevare næringsstoffer, sikre det er flavorful og hindrer maten i å ødelegge. Tryggeste temperaturen å fryse mat er null grader F. eller lavere, ifølge nettstedet for Le Cordon Bleu. Du kan lagre leftover kokt kjøtt så lenge som tre måneder i fryseren. Rå kjøtt kan fryses så lenge som et år, avhengig av kjøtt. Hvis du kjøper 5 pounds av bakken chuck normalt bare bruk 1 pund om gangen, fryser den i 1 kilos pakker kan du tine bare det som er nødvendig for et måltid. Pakk kjøtt tett i plastfolie, heavy-duty aluminiumsfolie, fryser wrap eller plastposer som fryser-klasse eller bruker et vakuum-pakking teknikken. Bruk fryseboks tape til å forsegle pakken også om nødvendig. Dette vil hjelpe holde oksygen og hindre fryser brannskader. Aldri fryse kjøtt elementer i pakken fra butikken med mindre det er vakuumpakket. Alltid tøvær frossenmat i kjøleskapet; temperaturer utenfor kjøleskapet kan oppmuntre matbårne bakterier.