Liste over hage urter som krever kalsium

June 11

Liste over hage urter som krever kalsium

Kalsiumkarbonat, også kalt kalk eller kalk jord, er alkalisk i naturen. Planter dyrket i kalkstein pleier ikke å produsere frodige og rikt løvverk, men urter utvikle både bedre smak og duft i et alkalisk miljø. Mediterrane urter, spesielt, er hjemme i infertile, steinete jord og på kritthvite hyller.

Kort kulinariske urter

Så flink er timian, merian, salat burnet og oregano vokser i steinete, alkalisk jord som de vil faktisk forlate hagen senger på egne og begynner å vokse i grus trasé. Vurdere mulching disse urter med et lag av porøse klut dekket med små steiner eller ert grus. I tillegg til å gi hagen litt Middelhavet, steinene varm jord våren og sommeren og å holde røtter beskyttet i områder med harde vintre.

Høy kulinariske urter

Bay, rosmarin, salvie og fennikel er også alkaliske elskere. I områder hvor bukten og rosmarin må potted og bringes innendørs for vinteren, blandet litt hagebruk lime inn jord fordeler farge og vekst. Fennikel, spesielt den bronse variasjonen, trives i et solrikt sted rikt på kalsium. Sage foretrekker vind ly, slik plante det ved siden av en stor stein. Purpur og spraglete vismenn er ikke ganske hardføre som standard sølv.

Urter for små Hedges

Liten hekker rundt en hage seng eller langs en gangsti, kan opprettes med vinter savory, lavendel, hyssop og santolina, som de egner seg lett til beskjæring og forme. Duften fra disse urtene vil belønne hvem børster mot dem i forbifarten. Grå-blå santolina og lavendel gir, mens blomster av hyssop og vinter savory er en favoritt med bier og andre pollinators.

Urter for te

Merian, rosmarin, salvie og fennikel er ofte blandet inn urtete, men så også er kamille, liten lur og sikori. De siste tre pleier å være invasive og luftig karakter, slik plante dem fra vanlige hage urter i store beholdere eller et avfall område hvor annet vokser godt. Stress fra mindre enn perfekt grunnforhold hjelper konsentrere essensielle oljer, som resulterer i mer intense medisinske og smak.