Liste over fakta om kjøttetende planter

September 20

Liste over fakta om kjøttetende planter

Kjøttetende planter har fascinert mennesker i flere tiår. Det er vanskelig å forestille seg en plante som bruker dyr. Men finnes disse plantene på alle kontinenter av planeten. De blir mer sjeldne, skyldes delvis til forurensning og menneskelige krypskyting, men så lenge de finnes, vil de fortsette å intriger mennesker for deres effektiv overlapping mekanismer og skjønnhet.

Kjøttetende planter fange byttedyr

En kjøttetende plante er noe mer enn 670 arter av plante som har en ansiktstrekk å fange byttedyr og en måte å bryte ned byttedyr vev for å absorbere næringsstoffer. Funksjonene for å fange byttedyr inkluderer lim, fallgruver, hummer feller og due feller som er lett insekter inn vanskelig å unnslippe, snapper feller og sug. Kjøttetende planter svelge ikke faktisk byttedyr. I stedet slipper de fordøyelsessystemet saft som bryter ned byttedyr og deretter absorbere næringsstoffer.

Kjøttetende planter er beskyttet

Hvis du skulle snuble over en kjøttetende plante i naturen, anbefaler naturvernere å ta et bilde og beveger seg langs. De fleste artene er beskyttet. Hvis du må ha en egen, bære mange hage butikker Venus flytraps og andre varianter av kjøttetende planter.

Kjøttetende planter spise insekter og mer

Kjøttetende planter spise flygende insekter, som fluer, møll, mygg, veps og sommerfugler. Noen vil fange biller, maur og andre insekter gjennomgå på skogbunnen. A svært få har spist fugler eller rotter, men forskere tror dette ikke er typisk byttedyr, siden kjøttetende planter vanligvis unngår spise byttedyr kan lett peck eller gnage vei ut av en felle. Blant de største kjøttetende plantene er planter i slektene Nepenthes og Triphyophyllum, som kan vokse til dusinvis av lang og utvikle feller kan fange store byttedyr, som frosker.

Kjøttetende planter bor i myrlendte jord

Kjøttetende planter bor vanligvis i myrlendt, surt jordsmonn i Canada og deler av USA. Nesten 90 prosent finnes i området mellom Virginia og Texas. Den eneste arten av kjøttetende plante å leve i vannet er bladderwort, ligger i bekker i Japan, Kina og den Sakhalin øya i Russland.

Kjøttetende planter vises i filmer

Mange filmer har kjøttetende planter i små eller store roller. To av de mest kjente er «Angrep av the Killer tomater» og «Liten butikk redsler.» I begge disse filmene, planter vokse ekstreme størrelser og spiser mennesker. Andre filmer inkluderer 1997 filmen "Batman og Robin," "Minority Report" (2002), "Mann Eater Hydra» (1967),"The Emperor's New Groove"(2000),"Varulv i London"(1935) og"Godzilla vs-Biollante"(1989).