Linolje for rengjøring

March 14

Linolje for rengjøring

Linolje er utdraget fra linfrø og brukes til å beskytte og bevare forskjønne tre og lær. Linolje tørker for å danne en vanntett barriere som beskytter overflaten av tre og lær møbler og tregulv. Oljen fremhever tre korn og skinn teksturer, som skaper en estetisk tiltalende utseende. Linolje kan renser opp med såpe og vann og være blandet med andre ingredienser, som eddik, og brukes for rengjøring.

Tremøbler og gulv

Mix 1 kopp linolje og 1/2 kopp hvit eddik i 1/2 gallon vann til å rense tremøbler og tregulv. Eddik renser skitt fra overflaten mens linolje trenger og fukter tre fibrene. Etter overflate, møbler eller gulv tørker etterlater linolje en beskyttende glans. Gni linolje direkte på tre flater med en ren klut beskytte dem fra tørking.

Lær møbler

Kombiner 1 kopp kokt linolje med 1/2 kopp hvit eddik til Rengjør og behandle glatt skinnmøbler. Rist blandingen godt og gjelder skinn med en ren, lofri klut ved forsiktig pussing i en sirkelbevegelse. Buff skinn med en ren klut før den er tørr. Eddik fjerner opphoping av smuss og skitt, og linolje betingelsene og myker skinn.

Fuktbeskyttelse

Linolje, brukes til å fukte ekstra tørr tre og skinn, beskytter også overflaten mot fuktskader. Linolje kan være tykkere ved å helle den i et metall beholder, og la det i sterkt sollys for et par dager til vannet i olje fordamper. Rør oljen et par ganger hver dag til å hindre en skummet dannes på overflaten. Gni tykkere olje i tre eller skinn og tørke av overflødig.

Pensler

Kunstnere bruker linolje å tynne oljemaling og tørker fortere. Linolje brukes også til å rense artist pensler. Bruk et papirhåndkle for å tørke maling av bust pensel, deretter dyppe penselen i en liten mengde linolje i en kopp eller på voks papir. DAB olje-gjennomvåt penselen på et rent papirhåndkle å fjerne overflødig olje. Linolje rester vasker av bust med en mild såpe og vann.