Lindetrær & ormer

February 27

Lindetrær & ormer

Lindetrær er frukt-produserende planter i stor grad av sitrus slekten. De kan finnes over hele verden i tropiske og subtropiske klima. I 2005 er Mexico, India, Argentina, Iran og Brasil verdens største kalk produksjon sentre, etterfulgt av USA. Om ormer ikke påvirker vanligvis sitrustrær som kalk, skade tre arter av skadedyr bemerkelsesverdig frukt-produserende sitrus arter. Contrarily, indikerer studier at visse ormer kan være fordelaktig å lime trær.

Nematoder

Nematoder er unsegmented ormer. Noen leve fritt mens andre er parasittiske. To arter av parasittiske nematoder påvirker sitrus trær i USA, inkludert lindetrær. Ifølge University of Florida 2011 Florida sitrus Pest Management guiden, har sitrus nematoder (Tylenchulus semipenetrans) og gravende nematoder (Radopholus lignelser) forårsaket betydelig skade på kommersielle sitrus avlinger i staten. Nematoder dreper ikke sitrustrær men hindrer vekst og produktivitet. Guiden advarer at nematoder er umulig å utrydde når etablert. Etablering kan unngås ved prøvetaking jord før planting og opprettholde plante og jord helse gjennom vanlige vanning og tilling.

Sitrus Cutworm

Sitrus cutworm (Egira curialis) er larver form av en grå møll. Ifølge University of California i Davis forårsake sitrus cutworms betydelig skade på fruktbærende sitrustrær hele California. Sitrus cutworm skader sitrustrær, herunder kalk prøver, ved å spise sin vei gjennom blader, blomster og frukt, særlig unge frukt. Arten er en mobil eater. I stedet for å spise alle de tilgjengelige ressursene i en del av et tre, det kjeder hull gjennom frukt, blader og blomster og flytter til en annen del av et tre. En gruppe av ormer kan ødelegge en hele beskjære produsert av et tre på denne måten. To slekter av, Ophion og Banchus, er naturlige fiender av sitrus cutworm og kan brukes til å styre infestation.

Meitemark

Meitemark er kjent for å være gunstig for hager og frukthager. De aerate jord mens forbruker organisk plantemateriale og produsere materiale som fungerer som gjødsel. Noen gartnere introdusere forsettlig meitemark jord å forbedre fruktbarheten. Meitemark kalles foretrekker lime blader som en kilde til mat. Undersøke en orm hule, Charles Darwin oppdaget at nesten en tredjedel av alle forlater stede var lime blader. Meitemark feed på og opprette gjødsel med lime blader. Dermed har meitemark og lindetrær en gjensidig fordelaktig forhold.

Andre skadedyr og problemer

Texas A & M University vedlikeholder en liste over felles problemer møtt av sitrus trær i staten. Denne listen inneholder skadedyr og sykdom. Ingen ormer er inkludert på listen. En rekke andre skadedyr er imidlertid oppført. Blackfly, for eksempel fører til sotete mold på sitrus tre blader. Spider mites ødelegge blader og føre til overdreven den høye saltholdigheten trær. Andre skadedyr oppført inkluderer whiteflies, skala insekter, sitrus rust midd og bladlus. Vanlige problemer som påvirker sitrus trær inkluderer melanose sopp, salt brenne, solbrenthet, fet spot sopp, Fotråte og gummosis.