Lin Fiber anlegget

July 26

Lin Fiber anlegget

Lin fiber anlegget - Linum usitatissimum - er dyrket i tempererte og subtropiske områder rundt om i verden. Opprinnelig dyrket fra østlige Middelhavet til India, det inneholder en av de eldste fiber avlingene i verden og er også dyrket for sine seeds. Dette årlig urt også går av navn felles Lin og linfrø.

Historie

Gamle egypterne begynte å bruke den flax planten for Lin ca 5000 år siden. For middelalderens europeerne servert det som mest vanligvis brukte tekstil og ble brakt til Nord-Amerika av puritanerne. Etter 1800-tallet, men startet bomull erstatte den for bruk i klær.

Beskrivelse

En fullt moden linfrø plante kan vokse nesten like høye som 4 fot. Slank, blad mål fra 3/4 til 1,5 tommer lang. Blomstene har fem kronblad og kan være blek blå eller hvit. Den blå versjonen produserer høyere kvalitet fibre, mens den hvite blomster versjonen har grovere kvalitet fiber. Små, runde frukt inneholder flere små, glanset-brun flax frø.

Lin Fibre

Lin fiber hentes fra stammen av anlegget, mellom kjøttet og woody sentrum. De inneholder en høy mengde cellulose og har styrke, holdbarheten, fleksibilitet, mykhet og finhet, selv om de ikke så elastisk som bomull.

Fibrene seg bli hentet gjennom en retting og scutching. Mobilnettet vev av stammen blir råtnet bort med vann eller dugg i retting prosessen. Fibrene blir deretter slått for å skille dem fra den woody center og annet materiale.

Fiber bruker

Nordamerikanere vokse vanligvis felles Lin fiber anlegget for sin olje gir frø. Men det er også brukt med finere stoff (som blonder) eller blandet med ull og syntetisk materiale. Bilindustrien bruker det for isolasjon formål, mens papirindustrien brukes til å produsere sigarett papir og trykte sedler. Den grovere fibre av hvit-blomster versjonen brukes også for tau og hyssing.