Lime programmet priser for Pecan trær

January 20

Lime programmet priser for Pecan trær

Pecans er innfødt til Nord-Amerika og ble brukt mye av indianere før kolonisering. Nøtter brukes friske eller i en rekke kokt former som i stuinger og bønner. Trærne trives best i varmere områder med lenger vekstsesongen forlenges som faller innenfor USDA soner 6 til 9. Trærne er ofte plantet for skygge i landskap og krever anbefalte mengder kalk for optimal vekst.

Formålet med Lime

Lime kravet for noen plante, inkludert pecan trær, er best bestemmes av en jord test. Lime er ikke en gjødslende agent og legges til jord absorbert og brukes av treet som nitrogen, fosfor og kalium. Formålet med kalk er å endre jord pH fra Sure alkalisk eller nøytral. Jord pH er målt på en skala fra 0 til 14, med mindre enn 7 er Sure, mer enn 7 er alkalisk eller base og 7 å være nøytrale.

Kalk krav

Pecan trær vokser optimalt i en jord pH varierer mellom 5.5 til 6.5, som anbefalt av University of Florida forlengelsen. I jord med en pH legger mindre enn 5.0 1 til 2 tonn kalk per acre. Jorda blir ofte surt med konsekvent bruk av nitrogen basert gjødsel. Legge til en halvkilo dolomitt kalk 100 kvadrat fot planting bakken til å heve pH-verdien med én enhet. Den beste tiden å søke kalk er i høst. Bland materiale brønnen i jorden.

Generelle anbefalinger

Alabama samarbeidende forlengelse har gjort noen generelle anbefalinger om lime programmer i pecan trær. Bruke 5 lbs. av dolomitt kalk treet per år med vekst. For eksempel trenger en 3 år gamle treet 15 lbs. lime mens en 5 år gamle treet krever 25 lbs. ikke overskrider 100 lbs. av kalk for et tre i alle aldre. Mangel av kalk i jord er blant de viktigste årsakene til redusert frukt gir.

Gjødsel

Gjødsel kravet for pecan trær bestemmes av jordtester tatt fra forskjellige steder i webområdet planting. Ikke plass noen gjødsel i planting hull ved plante som dette kan føre til roten brenne. Gjødsle treet lett med en halvkilo 10-10-10 gjødsel med mikro-elementer to ganger i året, i mars og juni. Spre gjødsel rundt treet i 3 til 5-fots diameter begynner noen inches fra bagasjerommet. Generelt, pecan trær krever 2 lbs. av gjødsel for hver tomme av trestamme diameter to ganger i året. Trær med kofferter måler 30 inches krever 60 til 120 lbs. av gjødsel to ganger i året.