Lily blomst sykdom

April 14

Liljer er utsatt for flere sykdommer som kan ødelegge din hage skjerm i en svært kort tid. Friske planter er mer motstandsdyktig mot sykdom enn er stresset planter. Holde plantene sunn krever riktig drenering, jord, lys, vann, næringsstoffer og pH. Men selv den mest samvittighetsfull gartneren kan noen ganger ha problemer med liljer.

Virus

Virus reprodusere ved å angripe DNA av lily og ta over normalt liv funksjonene i cellene. Symptomene på en viral angrep med mottling, vridd vekst, forkrøplet størrelse og ringer på pærene. Virus sender ofte fra anlegg til anlegg bladlus. Tre virus vanligste i liljer er lily symptomless virus, tulip bryte virus og agurk mosaikk virus.

Lily Symptomless Virus (LSV)

Som navnet tilsier, har en lilje med dette viruset nesten ingen symptomer. LSV er det vanligste lily viruset og kan være tilstede i mange arter og hybrider. Viruset er anlegget mer sannsynlig å bli angrepet av andre virus og sykdommer. Hvis din liljer viser tegn på en virusinfeksjon, grave ut og ødelegge den berørte planter ved brenning. Desinfiser hagearbeid verktøy med blekemiddel.

Tulip bryte Virus (TBV)

Noen nederlandske tulipaner har en stripete mønster av farge som forårsakes av tulip bryte viruset. Når dette viruset overføres til din liljer, det forårsaker bladverket å være stor, fargene er mindre levende og noen ganger striper av farge. Holde tulipaner fra liljer i hagen din.

Agurk mosaikk Virus (CMV)

Stripete løvverk farge og bulkete, skjøre blader og blomster er symptomer på dette viruset, som ofte er spredt av bladlus.

Sopp

Sopp bor i eller på liljer, ta næringsstoffer fra anlegget å overleve og ødelegge lily i prosessen. De to vanligste sopp som påvirker liljer er basal råte og botrytis. Ødelegge alle liljer som har symptomer på soppinfeksjoner. Forebyggende tiltak omfatter unngå gjødsel høy i nitrogen, med godt alderen gjødsel og composts og plante i godt drenert områder. Vannliljer i morgen for å gi tid for fuktighet på blomster og planter å tørke, eller bruke en soaker slange for vanning.

Basal Rot

Basal råte skyldes Fusarium oxysporum var lilii, som asiatiske liljer, og Cylindrocarpon, som angriper orientalske liljer. Basal råte vises som en mørk brun rot som starter ved røttene og flytter inn skalaer. En plante med basal rot har løvverk som alder for tidlig og tidlig tørking av anlegget stilken. Den viktigste pæren lily er som regel ødelagt, men stammen bulblets bør være greit å plante. Sporer av dette sopp kan leve mer enn tre år i jord, så umiddelbart plant ikke liljer i et område der sykdommen er funnet.

Botrytis

Botrytis skyldes to arter av sopp, begge angripe de over bakke delene av anlegget. Hvite flekker vises og deretter slå til Dråpeformede flekker.