Lilla majestet planter

June 18

Lilla majestet planter

Lilla majestet er en cultivar som gjelder et overraskende antall planter. Master gartnere tror kanskje første av en prisbelønt, nesten svart dekorativ hirse. Men det er også en lilla-blomstring salvia variasjon, en rød frynser blomst og en potet plante identifisert med det navnet. Planter med lilla eller lavendel blomster er ikke særlig uvanlig i naturen, og lilla frø og frukter tiltrekke planteetere som hjelper med frø distribusjon. Men lilla løvverk i planter er sjeldne, ifølge University of Kentucky utvidelse - det er derfor folk ofte foretrekker det.

Lilla majestet dekorativ hirse

En ideell årlige kalde klimaforhold og slående i en hage, lilla majestet dekorativ hirse (Pennisetum glaucum) er lilla fra stammen til fot lang flowerheads. Lilla majestet er en sjelden All-Amerika valg Gold Medal vinner, en problemfri ornamental gress som vokser lett 4 eller 5 fot, og trives i intens søndag og sommervarmen. Planter er ikke plaget av skadedyr eller sykdommer og gjør best i, fruktbare jord. For å få en hoppe på vekstsesongen, kan du starte frø innendørs-planter forblir grønne til utsatt for fullt sollys- så transplantasjon dem utendørs tre sesonger av energisk lilla løv.

Lilla majestet Salvia

En hybrid krysning mellom Salvia gesneraeflora og Salvia guaranitica, prangende lilla majestet salvie starter produsere dyp lilla-blå blomst nagler i midtsommer og fortsetter å gå for måneder-tiltrekke seg en jevn strøm av hummingbirds for. Knip tilbake unge deep green stammer tidlig i sesongen opprette bushier planter med flere blomster. Planter gjør best i rik, loamy og godt mulched jord, så markfukt forblir stabil. Du kan også utvide dette slående salvia i beholdere, for å lokke hummingbirds nærmere dekk eller terrasser.

Lilla majestet busk

Det er en lilla cultivar av røde frynser blomsten også--Loropetalum chinense var. rubrum "Lilla majestet," en rund-formet evergreen busk som vokser 6 til 8 fot høye med grasiøs, arching grener. Nye bladverket er mørk Burgund, men modnes til mørk lilla. Blomstene er lyse fuchsia, vises i våren og fortsetter gjennom hele året. Planter er hardfør til mellom 15 og 20 grader F. De er svært effektiv i grupperte plantings eller hekker og også som små prøven og potteplanter patio trær.

Lilla majestet poteter

Bra for fargerike, velsmakende bakte og mashed poteter, samt frites og chips, lilla majestet utvalg ble utviklet av Colorado State University. Denne tidlig, medium-modning potet har lilla hud og dyp lilla kjøtt. Lilla majestet har antioksidant nivåer ligner på blåbær, og de får høyere med behandling. Planter er rask å dukke opp og lett å vokse, produsere poteter med glatt, skinnende skins. Purple majestet poteter også lagre godt.