Lilla Bush omsorg & plante

July 27

Lilla Bush omsorg & plante

Lilla bush (Syringa vulgaris) er en vanlig hage busk preget av duftende blomster som lilla, lavendel eller hvitt avhengig av sorten. Busk kan vokse til å bli opp 8 feet tall i ideelle vekstforhold. Lilla bush er ganske lavt vedlikehold og vil blomstre hvis de grunn-bekymre behov oppfylles.

Planting

Grave et hull dobbelt så dyp og dobbelt så stort som rootball av lilla busk, løsne opp jord med en spade tillate røtter til spredt gjennom jorden. Bland kompost med jord å øke drenering. Mette røttene av lilla med vann før planting, og plasser i hull, dekket med jord og vann dypt. Gjødsle etter planting, og deretter igjen månedlige før slutten av den voksende sesongen.

Omsorg

Lilla bush er egnet for USDA soner tre til sju, vokser best i fullt sollys. Busk er tolerante overfor en rekke forhold, herunder fattige, alkalisk jord, vind og tørke. Sviske regelmessig for å holde anlegget ser ryddig. Planter som ikke beskjæres årlig tendens til å bli leggy og scraggly. Beskjære omtrent en tredjedel av anleggets største stammer rett etter blomstring å redusere risikoen for å kutte nye blomsterknopper.

Sykdom

Pulveraktig mugg, en fungal sykdommen som forårsaker stor, pulveraktig flekker på blader og disfigures blomster, kan bli et problem for lilla planter. Forhindre pulveraktig mugg ved avstand planter fra en annen og gi et sted med tilstrekkelig sollys og luft sirkulasjon. Fjerne syke blader fra infiserte planter og ødelegge sammen med fallende løv og rusk. Unngå vanning fra overhead, fordi våt bladene er mer sannsynlig å ta en rekke sykdommer, inkludert bakteriell sykdom på planter.

Skadedyr

Lilla borer og oystershell skala er to vanlige skadedyr som hjemsøke den vanlige lilla. Lilla borer er en liten larve som strømmer på lilla busker, forårsaker visnet, brun blader. Bruke et insektmiddel eventuelt og vann og gjødsle busk regelmessig for å forhindre fremtidige angrep. Oystershell skala vises som en humpete, stygge masse på busks grener. Det kan styres med en kjemisk insektmiddel og tunge beskjæring.