Lilla blomstrende prinsesse treet

June 16

Lilla blomstrende prinsesse treet

Plante en prinsesse tree inne gården eller tre plenen, men holde øye med sin tendens til å spre. Paulownia (Paulownia tomentosa) er innfødt til Kina, men vokser overalt i USA unntatt Øvre Midtvesten. Paulownia kan dyrkes som en dekorativ treet, men bli advart av sin litterbug tendens til å produsere produktive blomster og frø pods med blad slipp høsten. Det må også beskjæring for sterk struktur. I noen deler av Appalachia som Paulownia en invasiv plant.

Blomster, frukt og frø

Se etter Paulownias svært dekorative dusjer av rosa eller lavendel blomster våren. Treet er en veritabel fontene av blomster, som førte til sin popularitet som en urban planting. Frukten danner sommeren, og er 1-3 inches lang, ovale og lys brun. Woody valmuen modnes inne, sprengning åpen høsten og spre opptil 2.000 frø hver, ifølge University of Florida.

Blader, Bark og vekst vane

Merk blad form og farge av Paulownia. De er noe lik catalpa med hjertet-lignende form og bred størrelse, nå 8 til 12 inches modenhet. Fall farge er noe blek og ikke spesielt prangende. Paulownia's bark er papir tynn og lett skadet. Treets samlet vekst vane er vase formet med en åpen baldakin og lemmer som henge ned idet de modne. Være forberedt på å gjøre noen beskjæring for kjøretøy og fotgjengere klaring. Paulownia trær vokser også med en hastighet på opptil 10 fot per år, eventuelt nå både høyden og spredning av 30 til 50 fot.

Dyrking

Plante Paulownia trær i full sol og rik, fuktig, dyp jord. I komprimerte jord, vil røtter forbli på overflaten og forårsake kasteline hvis de er nær fortau og innkjørsler. Paulownia bør ikke trenger gjødsel for å trives, men kan ha nytte av vanning når vekstsesongen er tørr. Vann annenhver uke til en dybde på 6 inches å oppmuntre dyp rot vekst i stedet for grunne, lateral rot spredt.

Invasiv potensial og kontroll

Få kontroll over Paulownias avkom. Rake opp frø pods når de faller, og ikke tillater blad søppel å samle under treet. Målrette frivillig planter med en foliar ugressmiddel. Spray kalesjen og vente på bladene curl, dø og frafall. Avskåret stammene på bakken, med lange håndtak beskjæringssakser, og grave ut røttene med en spade. For planter som er for små til spray, burde gjentatte klipping være nok for kontrollen.