Lilje omsorg

October 5

Lilje omsorg

Sant liljer vokse fra pærer og tilhører slekten Lilium. Stammer av ekte liljene er smale med prangende blomster på slutten av stilkene. Blomster av ekte liljer er klokkeformet, skålformet eller trompet-formet med reflexed kronblad. Fred lilies og daylilies er ikke sant liljer, men asiatiske, Aurelian, Martagon og orientalske liljer er sant liljer.

Sollys

Orientalske og asiatiske liljer vokser best med sollys. Liljer bør ha minst seks til åtte timer med sol, unntatt Turk-cap og Martagon liljer som vil vokse godt med indirekte sol eller skyggefulle betingelser. Når orientalske og asiatiske liljer dyrkes med redusert timer med sollys, liljene pleier å være spindly og stilkene ikke er så sterk som forårsaker blomsten skal floppier.

Vann

Bare vann jord når jorden blir ekstremt tørr når det er regn for mer enn en uke. Liljene vokser best i godt drenering jord, men trenger fuktighet i jordsmonnet å holde sine blomster fra tidlig wilting. Gi jord minst 3 inches av vann når jorda er ekstremt tørr.

Gjødsel

Hver vår, må bakken hvor lily pærene er plantet et program av 5-10-10 (nitrogen-fosfat-kalium) treg utgivelsen gjødsel. Når du søker gjødsel, bruke produsentens instruksjoner på pakken, siden forskjellige merker av gjødsel har forskjellige instruksjoner og programmet beløpene.

Vinter omsorg

Knip døde blomster som de visne eller vil. La stammer og grønt løv til sen høst. Denne gangen, kuttet stengler og blader til bakken. Sted 2 til 3 inches av mulch over pære å holde det beskyttet vinteren. Våren som været varmes, fjerne mulch så bakken varmer under den varme solen.