Liker jordbær planter sol eller skygge?

August 13

Liker jordbær planter sol eller skygge?

Jordbær er en av de enkleste hage fruktene å vokse. De tar liten plass og krever mindre vedlikehold enn andre frukt avlinger. De trenger mindre sol enn druer og epler, men de trenger minst seks timer med sollys per dag for å produsere gode avlinger.

Sollys

Jordbær trenger minst seks timer med sollys per dag, noe som betyr at de tåler delvis skygge. Imidlertid vil de gi enda høyere avkastning hvis de får 10 timer sollys hver dag. Jordbær vokst i skyggen produserer masse blader, men få om noen bær. Bladverket kan bli gulnet eller forkrøplet på grunn av lys.

Steder

Jordbær er allsidig, kompakt planter som vokser i en rekke situasjoner så lenge de får tilstrekkelig sollys. Vokse strawberries i hagen eller i opp senger. De produserer løpere og tendens til å vandre, så hold dem i sin egen plass. Hvis du har begrenset plass, vokse strawberries i en whisky fat planter eller en hengende kurven på en solfylt terrasse. Flytte hengende kurver sommeren Hvis solen er svært intens og bladene bli svidd.

Typer

Jordbær kommer i tre typer: juni-bærende, noensinne-bærende og dag-nøytral. Juni-bærende jordbær produserer en stor avling i juni eller juli, fulgt av synkende produksjon. Disse plantene er et godt valg for de som lever i områder med mild kilder eller de som ønsker å behandle store mengder jordbær på syltetøy. Noensinne-bærende og dag-nøytral produsere bær hele sesongen lang. Noensinne-bærende typer produsere store avlinger i juni og August, med noen bær i juli. Dag-nøytrale produserer mindre, kontinuerlig avlinger hele sommeren. Planting og beskjæring kravene varierer litt, men alle jordbær typer trenger full Søn trives.

Planting Tips

I tillegg til full sol, gi jordbær fruktbare, godt drenert jord, endret med kompost og 10-10-10 gjødsel. Mulch bær med ubehandlet gress eller strå og vann dem minst ukentlig for å holde jorda jevnt fuktig. Fjern løpere og små, svake planter i høst, og kutte ned bladene. Dekk jordbær med strå å beskytte dem mot kulden.