Ligustrum planter

February 25

Ligustrum, også kjent som liguster, er vanlig både som en hekk og et tre. Den tykke blader, buskete voksende vane og toleranse for tunge beskjæring gjør holdt riktig en allsidig landskapet plante. Mens ligustrum foretrekker enkelte vekstforhold, vil det tåle mindre enn ideelle behandling som får nok vann, gjør det enkelt å beholde og vokse.

Vanlige varianter

Selv om mange varianter av ligustrum, eksisterer, er noen mye oftere brukt enn andre i verft og hager. Blant de mest dyrket i hjem og reklamen landskap er skinnende, japansk, voks, spraglete kinesisk, California og vicary gylne holdt riktig. Hver av disse variantene oppnår en annen størrelse, fra 4 - til 6-fots kinesiske busk på 40-fots høye glanset holdt riktig treet. Noen kan dyrkes som en busk eller et tre, avhengig av hvor anlegget er beskjæres.

Landskapet bruker

Siden de fleste ligustrum planter vokser mer som busker enn trær, er de ofte brukt som hekker. De gjør utmerket personvern skjermer og små windbreaks. Liguster er også ofte brukt som en aksent busk; varianter med tett løvverk, som japansk liguster, er noen ganger luket ut i en topiary. De fleste av varianter kan også dyrkes som små trær. Større varianter, som skinnende liguster, dyrkes som trær og gir skygge og beskyttelse fra vinden.

Omsorg

Ligustrum bør plantes på et nettsted som mottar mye sol, selv om planter vil overleve i delvis skygge. Godt drenert jord er også en nødvendighet. Liguster må være beskjæres regelmessig både å holde seg frisk og holde anlegget ønsket fasong og fra outgrowing den angitte for den plassen. Gjødsle planten med 15-5-10 gjødsel minst to ganger i året, våren og igjen i høst. Et tredje program kan være nødvendig i midten av sommeren hvis ligustrum vokser sterkt eller opprettes. Ligustrum også trenger mye vann og ikke vil tolerere tørke forhold.

Vanlige problemer

Mens generelt problemfri, kan ligustrum bli angrepet av sykdommer som rot råtne, leaf spot og anthracnose, samt skala, bladlus, whiteflies og spidermites. Rot råtne, leaf spot og anthracnose er alle soppinfeksjoner. Mens det er ingen kur for rot råtne når det angrep, leaf spot og anthracnose kan begge kontrolleres av en soppdreper. Skala, bladlus, whiteflies og spidermites bør behandles med en insecticidal såpe, laget av 1 tsp. dish såpe blandet med 1 gallon av vann, og sprayet på hele anlegget. De kan også behandles med kommersielle insektmidler.