Lidenskap blomst Vine omsorg

May 21

Lidenskap blomst Vine omsorg

Lidenskap blomst vintreet, også kalt aprikos vine, er en raskt voksende flerårig med store, lyse grønne blader og svært detaljerte blomstrer. Uvanlig utseende blomstrer er tilgjengelig i forskjellige nyanser, inkludert lilla, rosa og blått. Vinrankene krype langs bakken til de når en climbable overflate, der de kan lett vokse opptil 15 fot i en sesong. Det er mer enn 400 forskjellige arter av lidenskap blomst vintreet, noen som produserer spiselig frukt.

Planting sted

Et sted som mottar full eller delvis sollys er ideell for lidenskap blomst vinstokker. De vil vokse i de fleste jord så lenge sine røtter ikke er kontinuerlig våt. Hvis jord inneholder store mengder leire, er det nyttig å legge 2 til 3 inches av organiske kompost ved planting. I kjøligere områder skal vintreet plantes i et beskyttet område, som ved siden av en bygning foundation.

Vanning

Lidenskap blomst vinrankene gjør best i jord som fortsatt lett fuktig hele tiden. I kjølig, regnvær supplerende vanning er ikke nødvendig, men forsiktighet bør tas å holde plantene fuktig om sommeren. Vinstokkene har en svært grunt rotsystem, så det er en god idé å legge 3 til 4 inches organisk mulch rundt foten av plantene beholde fuktighet og holde røttene tørker ut.

Fôring

Lidenskap blomst vinstokker er tunge matere som vokser raskt og produserer mange blomster. Å legge næringsstoffer til jord bidrar til å holde vintreet sunn og voksende godt. Velg en 2-1-3 gjødsel som fremmer en balanse av sunn løvverk og rikelig blomstrer. Et program bør gjøres en gang i tidlig våren og gjentatt seks til åtte uker senere.

Vinter omsorg og beskjæring

Som vinteren nærmer seg det er nødvendig å ta noen skritt for å beskytte lidenskap blomst vinstokker fra kalde temperaturer. Ingen gjødsel skal brukes utenfor tidlig i August slik at plantene kan forberede dormancy. Det er også lurt å erstatte noen mulch som kan ha svekket i vekstsesongen slik at shallow røttene er godt beskyttet mot kulden. I milde klima hvor vintreets bladverket ikke er drept alle vei tilbake, er vinteren det ideelle tidspunktet for beskjæring kontrollere anlegget form og størrelse.