Lawn Care Tips for våt leire

May 5

Lawn Care Tips for våt leire

Generelt, det er tre typer jord for plener: leire, leirjord og sand. Hver type har fordeler og ulemper ved forsøk på å opprettholde en sunn plen. Leire jord er laget av små partikler som klamrer seg sammen. Tettheten av denne jord kan gjøre det vanskelig for gress og blomster å vokse, spesielt hvis plenen er konstant våt; Når det er vått, leire tendens til å klumpe seg sammen. Forsiktig omsorg kan produsere en sunn leire plen.

Planting

Når det gjelder voksende gress eller andre planter og blomster, kan leire jord være vanskelig å jobbe med. Når jorden er tørr blir vanskelig, nesten som murstein; røttene til de fleste blomster vil kunne trenge gjennom denne tøffe jord. Når det er våt, leire jord blir myk og klumpete og røtter kan synke lavere i jorden, og potensielt unna varme og sollys.

Hvis du vil spille trær og busker på plenen, ta kontakt med en hage senter eller barnehagen om planter som vokser best i ditt område og kan trives i leire jord. Piletrær, hest kastanje trær, elms og apple er noen trær som kan vokse i leire jord, mens noen busker slike kaprifolium og dogwood kan også trives. Velg planter nøye.

Når plante et tre- eller busken, finne roten fakkelen, som er der røttene starte vokse fra det hovedavdeling trestamme av anlegget. Denne roten fakkel skal plantes på eller bare over leire jord, i en bolle-formet hull som er dobbelt så stort som roten ballen. Denne grunne planting sikrer at selv om røttene vask litt, kan de likevel få skikkelig lys, vann, varme og ernæring å holde anlegget blomstrende.

Husk at disse plantene kan bare lykkes i leire jord hvis deres lys, temperatur, mat og vann behov oppfylles også.

Vanning

Leire jord kan være vanskelig å vann. Tett-pakket partikler i leire mener at det tar lang tid for vann å absorbere i thesoil; Når det er absorbert, det renne ikke godt og kan sitte i jord i dager eller uker. Dette kan føre tørst planter eller rot skade fra sittende vann.

Vann din gress og planter i leire jord med ½ i. vann tre ganger per uke. Løpet av tiden mellom vanning økter kan jord ut det gamle vannet; den lille mengden vann i hver økt betyr at det ikke vil være overflødig vann på overflaten.

Aerating

På grunn av sin kompakte natur har leire jord små hullene som andre jord har. Disse hullene generelt fremme luftstrømmen gjennom planter og gress på plenen, bidra til sunn, tørketrommel jord og bedre voksende planter.

Aerating din leire jord to ganger per sesong vil hjelpe for å få luft strømmer. Lufting hull vil også hjelpe leiren for å drenere vannet raskere.

Aerate tidlig på våren og tidlig høst; Det bør være minst 4 uker igjen i vekstsesongen når du aerate for andre gang, slik at gresset og planter har tid til å tilpasse seg den nye jord-betingelsen. Aerate plenen når jorda er litt fuktig, men ikke våt; våt leire vil tette strålesamleren.