Lavendel plante med gul blader

October 3

Lavendel plante med gul blader

Lavendel er en flerårig busk som blomster i sommer, produsere mørk lilla til blek blå blomst spenningstopper. Noen lavendel varianter produsere hvit, grønn, rosa blomst spenningstopper. Den trives i full søndag ørkenen forhold med steinete og alkalisk jord trenger bare sporadisk vanning når forankret. Mens lavendel er en hardfør plante, kan det plukke opp sopp, bakterielle og virale sykdommer som blir bladene gult.

Alfalfa mosaikk Virus

Bladlus som infisere lavendel busker bære Alfalfa mosaikk Virus. Det er en av de vanligste lavendel sykdommene forårsaker bladene og ny vekst bli flekkete med gule lapper, ofte forårsaker misdannelser. Vanligvis vil det ikke drepe anlegget, men det må være rykket opp og brent for å holde AMV sprer seg til andre lavendel planter. Også, Desinfiser hagearbeid verktøy med en en del bleke to deler vann løsning for å hindre spredning AMV.

Lavendel Leaf Spot

Lavendel planter i høy fuktighet og våte forhold som et drivhus eller i en våt klima kan utvikle lavendel leaf spot. Sykdommen starter med gule flekker på bladene av anlegget og snur dem raskt gult. Bladene kan faktisk slippe fra lavendel bush, men de vanligvis die ikke fra lavendel leaf spot hvis de fuktige og våte forholdene er korrigert når første tegn på sykdommen vises.

Shab

Shab er en fungal sykdommen det angripe europeiske lavendel planter. Lavendel anlegget wilts med alle deler å gulne, og ny vekst på anlegget dør av først. Til slutt, vil hele anlegget dø hvis infisert med Shab. Shab ikke ikke påvirker "L. angustifolia" lavendel kultivarer. «L. x intermedia "lavendel kultivarer er mer motstandsdyktig mot Shab når de er plantet i godt drenert jord med full sol og rom for full ventilasjon.

Gul nedgang

Gul nedgangen er en annen europeisk lavendel sykdom som påvirker bladene av lavendel bush. Sykdommen skyldes en mycoplasm bakteriell infeksjon som spres med blad hoppers. Gul avslå forårsake store gule flekker på bladene av lavendel bush og kan utslette hele lavendel avlinger. En cultivar av lavendel, "L x intermedia Grosso," påvirkes ikke av gule nedgang og er en av de oftest vokst lavendel kultivarene i verden.