Lavendel Plant Care & beskjæring

April 13

Lavendel Plant Care & beskjæring

Lavendel planter har vært en favoritt anlegg i blomst og urten i mange år. Men det er mange kultivarer, er den vanligste utvalget engelske lavendel, en flerårig som produserer lys lilla blomster og masse delikat duft. Oppmerksomhet til lavendel omsorg og beskjæring er viktig og vil produsere sunt, robuste planter som vil bringe glede år etter år.

Jord

En av de viktigste aspektene ved omsorg for lavendel er utvalg av jord. Lavendel planter trenger godt drenert jord, ellers, de er utsatt for rot råtne, som til slutt dreper anlegget. Den beste jorden for lavendel blir litt alkalisk, sandholdig jord som mangler noe tetthet av næringsstoffer. Lavendel er følsom for pH i jord, som bør holdes over 6.

Vekstforhold

Lavendel plant care inkluderer evaluerer de nødvendige vekstforhold som lys og vanning behov. De trenger solrik og tørr forhold, så plante dem i full sol i jord som ikke for våt eller tunge anbefales. Hvis fuktighetsnivået i jord er for høy, er lavendel planter mer utsatt for vinter skade.

Vinter beskyttelse

Lavendel planter er hardføre i soner 5B gjennom 8 og er generelt anses å være lite vedlikehold planter, også om vinteren. Å ta vare på dem i de kaldere månedene, bør noen vinter beskyttelse gis av sikre tørr jord, bruke et lag mulch på kronene og beskytte planter fra harde vintervinden.

Sykdommer og skadedyrbekjempelse

Lavendel er en tøff plante med noen sykdommer og skadedyr. Rot råtne påvirker lavendel, men det er lett forebygges ved å sikre ideelt voksende tilfredsstilt. En annen sykdom som kan påvirke lavendel er blad sted; men er dette lett avhjulpet ved plukking av infiserte bladene.

Beskjæring

Beskjæring er avgjørende for for vekst og generell helse av lavendel planter. Regelmessig sviske anlegget ved å høste blomster som kan tørket og brukes for delikat duft og oljer i mange hjem programmer. Spesielle beskjæring bør gjøres våren å fremme sunn vekst og forsiktig forme anlegget. Beskjære lavendel planter av noen inches etter nye blader vises. Hvert tredje år, bør planter beskjæres tilbake til 8 inches å opprettholde helsen til anlegget.