Laurbærblad går dårlig?

July 20

Laurbærblad går dårlig?

Laurbærblad er en av de eldste og mest brukte urtene i verden. Heldigvis, de er også blant det lengste varende, siden de er vanligvis bare brukt tørket.

Holdbarhet

Ifølge nettstedet fortsatt velsmakende kommersielt tørkede krydder og urter, inkludert laurbærblad, skjemme ikke, men de mister styrke over tid, så de ikke vil smaken mat så effektivt som de skal. Tørket laurbærblad kan lagres trygt i opptil tre år, men de vil miste smaken over tid. Ifølge The Kitchn nettsted er et laurbærblad smak best noen uker etter tørking.

Smaken tester

Teste om din laurbærblad er fortsatt potente nok til å være effektive, knuse litt i hånden, så smak eller lukt det. Hvis duften er svak og smaken er ikke åpenbart, kaste den ut og kjøpe en ny jar. Laurbærblad bør ha en woodsy aroma og smak og en liten bitterhet. Kitchn anbefaler også å sette noen blader i en kopp koke vann. Hvis du ikke finner en sterk aroma, så er din laurbærblad forbi sin beste alder.

Lagring

Ekspertene på fortsatt velsmakende anbefaler lagring laurbærblad og alle andre tørket urter i et kjølig, mørkt skap fra direkte varme eller sollys. Urter og krydder tett lukket vil når de ikke er i bruk forlenge deres styrke. Frysing er ikke anbefalt.