Lated bekymre av en Sand Filter

January 5

Sand filtrerer svømmebassenger arbeid ved filtrering vann fra bassenget gjennom sand i kammeret filter og fjerne rusk og urenheter før du sender den tilbake i bassenget. Noen ganger sand filteret må noen vedlikehold, og det er vanligvis ikke noe problem i det hele tatt.

Backwashing

Sannsynligvis har filteret du arbeider med det som kalles en specialix ventil. Når bassenget begynner tegn viser at filteret ikke gjør jobben sin riktig, det sannsynlig at filterets sand har fått skitne og er nå i stand til å trekke ut rusk. Filteret sengen kan også være tette.

Slå av pumpen helt, bytte ventilen til innstillingen backwash og starte den opp igjen. Vann vil "vaske bakover" gjennom filteret og tvinge vannet ut av bassenget, redusere vannstanden mens churning sand og skylle ut rusk i filteret seng. La systemet vask for et par minutter og deretter slå av strømmen igjen og sette den rygg å normal filtreringsmodus.

Erstatte sanden

Når det er klart at backwashing ikke skal oppklare problemet, betyr det sand selv har fått altfor skittent effektivt bleke. Sjekk med produsenten av filtrering systemet og få den riktige typen sand erstatte i tanken og også kjøpe nye o-ringer for enheten som de ofte sprekk dis sammensetting. Fjerne ventilen fra tanken og åpne toppen av tanken hvor skitten sanden er. Scoop ut sanden nøye og kast den, deretter fylle tanken halvfull av rent vann og sakte legge til riktig mengde ny sand til tanken. Montere enheten og kjøre systemet på skyll å avgjøre sanden. Starte systemet på normal filtrering innstillingen.

Sand kan vare mange svømming sesonger og erstattes vanligvis hvert tre til fem år, selv om mange mennesker vente mye lenger.

Riktig klor og pH-verdier

Når backwashing og erstatte sand i enheten, kjemiske balansen i hele bassenget kan endre på grunn av tapt vann og kjemikalier. Husk å bruke bassenget-testing kit for å teste klor og pH nivåer for å sikre at bassenget er akseptabelt svømming nivå.