Landskapsarbeid ideer for små stein hytter

October 2

Landskapsarbeid ideer for små stein hytter

Små stein hytter fremkalle ofte bilder av villblomster vaier i vinden, vinranker krypende over nærliggende vegger og svingete veier oppslukt i fargerike blomstrer som nesten inngrep på gangveien. Hvis du er heldig nok til å leve i en stein hytte, kan du bruke landskapsarbeid å bløtgjøre utseendet av stein og legge en sprut av grøntområder og farge.

Svingete gangstier

Stein hytter ber nesten om en svingete bane. Selv i et frimerke-sized verft, installere runde stepping steiner som er et skritt fra hverandre er et gjennomførbart å opprette en attraktiv bane. Velg stepping steiner som samsvarer med fargen på steinen hus for et enhetlig utseende. Installere en liten fontene eller statue på slutten av banen som en hyggelig overraskelse for de som utforsker gården for første gang. Alternativt, bruk knuste steiner eller ert grus opprette en bane som produserer et herlig knase som du går.

Vakre blomster

Ingen stein hytte kan være komplett uten pop av farge som blomstene. En vakker kontrast til gråtoner og browns steinene, blomster legge et snev av varme til bildet. Velge villblomster som japansk anemoner (Anemone hupehensis), som vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sonene 4 til 8, eller Virginia blåklokker (Mertensia virginica), som vokser i USDA soner 3 til 8. Alternativt bruke blomster med et mer velstelte utseende som Calypso tulipaner (Tulipa greigii "Calypso"), som vokser i USDA soner 3 til 8 eller riddersporer (Ridderspore elatum), som vokser i USDA soner 2 til 7. La tomrom mellom blomsterbed å unngå overveldende en liten hytte med mye farge.

Skjerming busker

Opprette en kappe av personvern rundt en liten stein hytte er enkelt når du plante en eller flere rader med busker. Opprette en hekk mellom foran verftet overdøve forbipasserende eller installere en rad ned hver side å skille deg fra naboene. Velg en blomstrende busk som fransk syrin (Syringa vulgaris "Henri Robert"), som vokser i USDA soner 3 til 7, kjent for sine milde duften, lilla blooms og attraktivitet sommerfugler og kolibrier. Hvis du foretrekker busker uten blomster, kan du prøve boxwood (Buxus sempervirens), som vokser i USDA soner 5 til 8, som grønn, enten i skyggen eller full sol.

Venturesome Vines

En måte å myke opp utseendet på en stein hytte er å tillate vinstokker å vokse opp en side av hjemmet eller å klamre seg til og dekke en lavtliggende steinmur. En typisk engelsk utseende, klatring vinstokker legge litt Whimsy til allerede pittoreske stein hjem. Velg engelsk eføy (eføy), som vokser i USDA soner 5 til 11, en dyp grønn klatring eføy som vil stien vakkert over enhver overflate. Et annet alternativ er trompet creeper, som vokser i USDA soner 5 til 9, med gule trompet formet blomstrer og muligheten til å vokse godt i dårlig jordsmonn. Både planter kan vokse aggressivt og anses invasiv, i enkelte deler av landet. Unngå at eføy å dekke for mye av en liten hytte så det ikke redusere fremkomsten av hjemmet.