Landskapet ideer for en Patio Pergola

April 21

Landskapet ideer for en Patio Pergola

Pergola er hagen konstruksjoner som danner skyggelagte områder med søyler og kryss-bjelker. Vanligvis drapert med vinstokker eller andre planter, kan søyleganger bare eller elegant anlagt og utsmykket avhengig av innstillingen og dine personlige preferanser. Pergola er brukt i en rekke sammenhenger, fra bakgården hager og bygningen terrasser gangveier og terrasser. Legger til landskapet elementer i en patio pergola, kan du øke estetisk appell og generelle tilstedeværelse av området patio pergola.

Skygge-Tolerant planter

Plante skygge-tolerant planter er en enkel landskapsarbeid alternativ for uteplass søyleganger. Siden takstrukturen av en pergola ofte holder de fleste solen fra å nå området under - spesielt når utsmykket med vinstokker og andre flora - skygge-tolerant planter kan være en nødvendighet på grunn av deres evne til å trives i en lav-Søn miljø.

Hosta planter er en vanlig skygge-tolerant plante. Hostas er både raskt voksende og hardy og vokse tilbake år etter år. De har også veldig hyggelig ser løvverk som vil spre rundt tunet over tid. Impatiens er en annen nyanse-tolerant plante som gjør en fargerik tillegg til en pergola landskap. Impatiens vil legge til en touch av levende farger til ellers grønne og brune terreng.

Busker og trær

Busker og trær brukes ofte i patio pergola landskapsarbeid fordi de gir lagt elementer av personvern og sikkerhet, som er nyttig når pergola plassen brukes vanligvis for servering eller andre private bestrebelser.

Hortensia busker og og dverg arter av, for eksempel Alberta Gran, legge lag og dybde til pergola landskapet. Boxwood baller, en type eviggrønne, skulpturelle og dramatiske og kan gjøre en utfyllende tillegg til sentrale områder av pergola, som inngangen.

Ficus trær og japansk maple fungerer bra når det gjelder foring omkretsen av en pergola. Disse plantene opprette en vegg av flora som både ser fint og deler plassen godt.

Vines

Vines er den vanligste landskapsarbeid anlegget brukes med søyleganger. Mange forskjellige typer av vintreet kan dyrkes på og rundt pergolaer, gi hele strukturen en levende tilstedeværelse. Vines også hjelpe lage skyggen når de er vokst over taket av pergola. Langvarig snikende vinstokker som blåregn, klatring roser eller bougainvillea dybde til noen pergola landskap.

Plante vinrankene i beholdere ved foten av pergola's støtten innlegg. Som tiden går, vil vinstokker begynne å vokse opp innlegg og mot solen. For å hjelpe vinstokkene klatre opp innlegg, kan du vikle ledningen rundt unge vinrankene og henvise dem oppover langs innlegg.