Lambrequin vinduet behandlinger

January 29

Ifølge The gratis Dictionary.com er én versjon av en lambrequin en tung beskyttende klut bæres over hjelm i løpet av middelalderen. Definisjonen er ikke akkurat riktig for dette emnet, men det er vage likheter mellom hjelm deksler og disse karakteristiske vinduet behandlinger.Interiørarkitekter bruker lambrequins til å opprette en unik design uttalelse i et rom eller forvandle et vindu til et dekorativt samlingspunkt. Ta en nærmere titt på lambrequin og anser det som et alternativ til tradisjonelle vindu gulvbelegg.

Beskrivelse

I moderne interiør brukes begrepet lambrequin til å beskrive en utsmykkede gesimsen med sider. Disse vindusbehandling har en ramme struktur strekker seg over toppen av vinduet og (helt eller delvis) ned hver side. Lambrequins er best egnet til smalt windows. På grunn av sin størrelse pleier lambrequins installert på stort vindu åpninger å overvelde et rom.

Historie

Historiske dokumentasjon av lambrequins finnes i "The dekorasjon av the House", skrevet av Edith Wharton og Ogden Codman Jr i 1890. Den beskriver bruken av dekorative lambrequins som en ulykke forankret i nødvendighet. Lambrequins har blitt sporet til middelalderen når de ble brukt som gesimsen for å skjule gardiner hang fra tre rammer rundt en seng. Med bruk av romerske nyanser i Italia flyttet lambrequin fra sengen til vinduet å skjule stoff folder hevet skyggen.

Konstruksjon

Lambrequin rammer ble opprinnelig bygget av tre eller metall og ferdig med en dekorativ maling behandling, sjablong eller bakgrunnsbilde. Moderne lambrequin design er opprettet fra tre, MDF, høy tetthet styrofoam eller plast deretter pakket med et lag med vatt og dekket i dekorative stoff med pynt trim eller welting.

Figurer

Det er ingen spesifikke regler brukes til å bestemme formen på en lambrequin. Lambrequins er fashioned inn i en rekke dekorative figurer gitt arkitektur og utforming av et rom, vinduet størrelse og stoff mønsteret som brukes. Sidene av lambrequins kan være enten symmetrisk eller asymmetrisk. De vanligste former er rektangulære eller en enkel arch design. Lambrequins omfatter scalloped, spisse, buede eller hakk design er mer fasjonable og låne en følelse av drama og sin spesielle måte til en rommets Vinduer.

Fordeler

Selv om lambrequin regnes vanligvis dekorativt vindu behandling, tilbyr sin design utover dekorativ. Lambrequins forandre visuelt klosset vinduet proporsjoner. Den lambrequin rigid struktur er energieffektive, blokkere luftstrømmen rundt dårlig forseglet Vinduer og som isolering fra varme og kulde. Lambrequins gi lys kontroll og lagt personvern til et rom.