Lagdelt åsside landskapet ideer

August 18

Lagdelt åsside landskapet ideer

Å ha en skrå front eller bakgården kan ofte føre til en gartner å krympe. Problemer med drenering, erosjon og skrå av skråningen selv er bare noen av bekymringene som følger med denne typen verftet. Se ulike landskapsarbeid for å løse dilemmaet samtidig ta en leksjon fra naturen selv. Opprette nivåer, kan enten formell eller naturlig ute, være både en hjem eieren og gardener's drøm som det åpner for alle slags hage muligheter.

Formelle terrasser

En terrasse kan gi åsside eller skrånet yard et mer formelt uttrykk når opprettet fra murstein eller stein. Starte fra bunnen og bygge første støttemurer, komplett med trinn som fører til hver lagdelt nivå. Tillate en dybde på minst 6 fot fra kanten av muren til begynnelsen av andre terrasse veggen. Dette gir minst 3 fot hage samt en 3-fots spasertur vanligvis plassert andre veggen. Hage plassen kan deles inn i rader, en nærmest veggen, center rad og en annen nær gangvei. Se etter planter som vil henge over kanten av hver vegg, som eføy eller klematis, deretter plante raden senter med høy planter, forlater plass for en rekke små groundcover nærmest terrasse banen. Denne kombinasjonen av planter vil gi knutepunkter og interesse for både personen som står på bakken og noen gå banen.

Uformell terrasse

Oppnå en mer uformell titt etter den samme ideer som i trinn 1, men bruker ulike materialer for støttemurer. Bruk behandlet trelast og ujevn stein separat eller sammen opprette lagene gir hjelp med erosjonssikring og avløp. Konstruere og plante terrassen pr. trinn 1 instruksjonene, men gjøre det mindre formelle. Se til villblomster fylle deler av terrasserte hagen, eller vurdere å bruke en eller flere av terrassene for grønnsaker. Inkluder flat mellomrom for benken eller stoler slik at besøkende kan slappe av og nyte synet og dufter av hagen din.

Naturlig utseende

Ta lærdom fra moder art seg når de vurderer hva å gjøre med en skrånende åsside. Store steiner og falne trær ofte forekommer i natur og bidra til å forhindre jord på en høyde i å vaske vekk. Lage din første støttemur fra uvanlige steiner. Fortsette søk ved hjelp av store deler av skifer settes inn i åssiden som trinn og bergarter av alle former og størrelser skjemaet uregelmessig områder som deretter kan suppleres med planter, blomster og trær.

Tilleggsfunksjoner

En stor ting om en lagdelt åsside er det faktum at det er en ås. Skrå nedstigningen kan egner seg perfekt til en hage vann-funksjonen som også kan hjelpe avløp kontroll. Planlegge din vannelement nøye som du bygger ditt terrassert område. Du trenger en nedre bassenget, samt en topp "Dam" holde vann før den renner over din foss. En formell foss kan falle rett ned en flat vegg fra topp til bunn, mens et naturlig utseende vil innlemme steinene du bruker i å lage din hage. Uansett stil du velger, kontroller at den slange eller rør som forbinder bunnen bassenget og pumpe i øvre dammen er nøye plassert og funksjoner lett tilgjengelige drenering.