Kvinnelige & mannlige strukturen av en Lily

August 27

Kvinnelige & mannlige strukturen av en Lily

Blomster, akkurat som andre organismer på jorden, inneholder reproduktive deler at blomsten overføres arter. Noen blomster, likhet med lily, regnes perfekt flowers av botanikere.

Hva er en perfekt blomst?

En perfekt blomst er en som inneholder både mannlige og kvinnelige reproduktive organer i samme blomst prøven. Liljer inneholder både mannlige og kvinnelige deler.

Male reproduktiv organer

Det mannlige reproduksjonssystemet organer av en blomst kalles filament og annen. Annen er en sac som inneholder pollen av blomsten. Annen er knyttet til en string-aktig struktur kjent som filament. Liljer inneholder flere anther og filament kombinasjoner, kjent som pollenbærere, per blossom.

Kvinnelige reproduktive organer

Kvinnelige reproduktive organer er vanligvis plassert i midten av en lily blomst. Kvinnelige organer består av stigma, stil og eggstokken. Alle sammen, danner disse brikkene pistil. Eggstokken, nederst støvvei inneholder eggcelle. Stilen er lang stilken i pistil strukturen. På den motsatte enden av stilen topper stigma eggstokken.

Pollinering

Liljer er befruktet gjennom en prosess kjent som pollinering. Pollen granulater fra anther land på stigmatisering. Pollen fletter deretter med egg for å fullføre befruktning. Generelt, bier og insekter hjelpe pollen flytte fra annen til stigmatisering.