Kul grønnsaker til å vokse

September 21

Et hjem grønnsakshage er et sted hvor kreativitet og en sunn livsstil kan møtes. Kul grønnsaker og uvanlig varianter ikke ofte funnet på matbutikken legge et interessant element til en hage og kjøkken. De fleste grønnsaker er ettårige som trives i full sol og dyp, nutritiously rik jord. Når du planlegger en grønnsakshage, legge til noen "cool" varianter til tradisjonelle medlemmer eller plante en hage som fremhever bare de unike og originale variantene.

Chilipepper

Kvartetten legge fyr et måltid og en fargeklatt til en grønnsakshage. Plantene er stauder i frostfritt klima. I kjøligere hager dyrkes pepper planter som ettårige. Start chili pepper planter innendørs og transplantere dem utenfor våren når jord temperaturen varmer opp til 60 grader c eller over og de siste frost har gått. Chilipepper ta 70 til 84 dager fra frø å høste. I kjølig klima, vokse chili peppers året innendørs under et solfylt vindu eller i et drivhus.

Lilla og blått poteter

Blå og lilla poteter vises i Dagligvarebutikkene og bondens marked. Noen har lilla hud og standard hvit eller krem farget kjøtt, men noen har dypt lilla eller blå kjødet inne å matche den forbløffende ytre fargen. Prøv True Blue, et utvalg som har dypt lilla kjøttet som blir blå Når kokt. Andre blå og lilla potet varianter er lilla peruanske Adirondack blå, Kongo, alle blå og British Columbia blå. Poteter trives i frostfritt Vær med en ideell temperatur varierer mellom 60 og 70 grader F. Denne beskjære krever en 90 til 120 dagers frostfritt vekstsesongen.

Kinesisk Noodle bønner

Kinesisk noodle bønner, også kalt "tunet-lange" bønner, er en interessant variant på standard snapin bønne. Noodle bønner vokser opp til 3-fot lang på klatring vinstokker som vokser 8 to12-fot høy. Bønner høstes når de 10 til 12 inches lang og tilberedt fersk som snapin bønner eller streng bønner. Når igjen på vintreet, hovne pods med bønner som kan tørket eller lagres og beplantet igjen. Grønne varianter er standard, men du kan legge til farge og tabellen plante kinesiske mosaikk variasjonen som har blek lilla pods, eller røde kinesiske Noodle bønne med dype røde pods. Noodle bønner krever 60 dager fra frø planting å høste. Plante frø utenfor når jord temperaturen varmes opp til 65 grader F eller mer og begynne høsting bønner som modnes for å oppmuntre seasonlong produksjon.

Artisjokker

Ferske artisjokker legge til tabellen sommer litt gourmet og legge til en sterk visuelt element grønnsakshage. Plantene stå 5-fot høy og vokse i 3-fots bredt klumper. Hver klynge produserer opp to12 blomst oppsikt. Disse blomst-hoder, plukket umodne, er artisjokk. Plantene krever ett år å få etablert og er klar til å høste i det andre året. Høsten etter innhøstingen, er plantene kuttet ned i bakken. I kule og kaldt klima beskytter et 2 - til 4-tommers lag mulch røttene gjennom vinteren.

Tomatillos

Fast frukt og lemony smak av tomatillo gir en kul alternativ til standard tomat både i hagen og kjøkkenet. Plantene vokser 3 - 4 fot høy og, som mange tomatplanter, nyt støtte fra en tomat bur eller innsats. Fruktene er dekket av en grå grønn, papery skall. Fruktene er 1-2 inches i diameter og lys grønn farget med lilla. Tomatillos krever 75 til 100 dager modne for høsting. I kjølig klima, er frø startet innendørs 6 til 8 uker før siste frost dato og deretter plantet i hagen når jord varmes til 60 grader c eller over.