Krever en falsk Aralia plante sol eller skygge?

February 18

Hvis du liker vokser houseplants, ikke overse en plante kalt falske aralia (Schefflera elegantissima, også kjent som Dizygotheca elegantissima). En regnskog innfødt, falske aralia har en shrubby form med svært dekorative løv. Du kan flytte en falsk aralia houseplant utendørs i sommerhalvåret, og det kan også gjøre samt en urteaktig flerårig hage i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12.

Falske Aralia

I sitt opprinnelige habitat i Stillehavet øya rainforests, kan falske aralia nå en høyde på 50 fot, men det er vanligvis ca 6 fot høy når dyrket som en dyrket plante. Det har palm-formede, sammensatte bladene består av 3-tommers lange, smale, toothed brosjyrer som er skinnende grønne på sin øvre overflater og kobberrøde-grønne på baksiden. Falske aralia produserer paraply klynger av gul-grønne blomster i høst og vinter, etterfulgt av oval svart frukt og blomster og frukt vises vanligvis bare på planter dyrket utendørs. Dette anlegget er ganske lett å vokse når gitt noen grunnleggende omsorg og godt lys.

Utendørsbelysning

Falske aralia er tolerante av forskjellige utendørs lysforhold, avhengig av beliggenheten. I områder med varme, sterk sol gjør det best på et sted som får morgensol, med delvis til full skygge på ettermiddagen. I områder med kalde somrer, anlegget kan gjøre i et godt opplyst sted for hele dagen, men se for glohet av bladene, en indikasjon på det blir for mye sterk sol. Du kan også utvide falske aralia i et fullt skyggefullt sted, men sin veksten mai treg og bladene kan ha mindre intens farge.

Belysning innendørs

Falske aralia gjør en god houseplant, foretrakk en dagtid temperatur på ca 75 grader Fahrenheit, med en liten dråpe i temperatur om natten. Den vokser i et sted som får lys, indirekte lys, som i en sør - eller vestvendte vindu. Om vinteren sikre anlegget ikke er holdt i en trekkfulle sted i nærheten av et vindu eller dør, fordi det kan slippe blader hvis temperaturen faller under 60 grader F. Du kan flytte din falske aralia utendørs når temperaturen på eller over 70 grader F, men flytte det i utendørs lys gradvis å hindre blad glohet, øker sin eksponering av en time eller to hver dag.

Andre omsorg

Falske aralia vokser i alle typer hage soil eller kommersielle potting blanding, forutsatt at den er godt drenert. Det foretrekker selv fukt og bør aldri få lov å bli våt og våt eller tørke helt. Gjør toppen 2 inches av jorda tørke litt mellom Pottejorden, testing med en fingertupp å bestemme jord fuktighetsnivået. Fordi det er en tropisk plante, falske aralia ikke blir sovende i vinter, men det pleier å bruke mindre vann i kule vintermånedene, når du skal skjære tilbake vanning litt. Anlegget thrives når befruktet månedlig med en balansert, 10-10-10 formel, fortynnet med en hastighet på 1/4 teskje per gallon.