Kreative landskapsarbeid ideer for en uteplass

June 17

Kreative landskapsarbeid ideer for en uteplass

Hvis patio er sjelden brukt, er det tid til å vurdere noen kreative landskapsarbeid ideer som vil integrere patio med resten av hagen din og gjør det en plass der du nyter å tilbringe tid. Landskapsarbeid innebære ikke bare å legge noen planter; Snarere er det en omfattende plan som undersøker utformingen av uteplass, fra bygningsmaterialer til vedleggene som definerer plassen.

Potteplante klynger

I små bakgårder, kan terrassen ta opp mye plass, etterlot lite rom for en hage. Bruk i stedet potteplanter legge noen grønne og et snev av farge til landskapet. En potteplante alene gjør ikke mye av en innvirkning, og heller ikke Potter spredt rundt patio. I stedet potted klynge anlegg sammen for en mer dramatisk effekt. Variere størrelsen på pottene for å få riktig proporsjoner, samt typer planter å oppnå tekstur. Prøv flere grupperinger av potteplanter rundt patio gjøre det føles mer hage-like.

Terrassen kant

Ofte er kanten av terrassen neglisjert. Denne overgangen fra et asfaltert underlag til gresset i hagen din tilbyr muligheter for kreativ landskapsarbeid. Plant en kant av lav, lett definere terrasseområdet. Hvis du begjærer personvern, velger du større anlegg eller små trær; andre alternativer omfatter bambus eller vill gress. En annen måte å definere patio er å installere hevet plantasjeeiere. Velg vinstokker som vil over kanten, å skape en semi-privat kabinett for plass.

Grønne muren

En spesielt kreativ landskapsarbeid begrep for terrasser er å installere en "grønn" vegg. Det gir en frodig bakgrunn uten å ta opp verdifulle bakken plass. Opprette en grønn vegg kan være så enkelt som planting raskt voksende ivy og trene det klatre en overflate; eller ta en mer arkitektoniske tilnærming ved stabling betong blokker eller murstein i en forskjøvet mønster å imøtekomme små potteplanter. En ekte loddrett levende vegg består av modulpanelene som inneholder jord og anleggene rot strukturer.

Kreative rydder

Vurdere kreative rydder alternativer å friske opp din uteplass plass. Grunnleggende helles betong kan være litt kjedelig, men du kan male betong patio eller legge en syre overflate for en skvett farge og tekstur. Murstein og stein terrasser ser naturlige og varme og kan legges i mange vakre mønstre, mens gridded skifer fliser skaper en moderne effekt. Andre kreative rydder alternativer inkluderer terracotta og mosaikk fliser.

Vann-funksjonen

Gjør din gårdsplass en beroligende retrett ved å installere en vann-funksjonen. Tiltrekke seg fluer i en enkel birdbath, eller installere en liten dam fylt med gull fisk og vann planter. For en mer kompleks design, plasser stein åopprette vannfall. Velg planter som lotuses og vann-liljer, som trives i dammer. For å opprette en zen-aktig atmosfære i din uteplass, kjøpe en rullende kule vannfontenen.

Utendørs peis eller kjøkken

Innlemme koselige utendørs peis inn uteplassen eller ta design et skritt videre ved å installere et komplett utendørs kjøkken. Innebygd peiser kan også integreres patio ved hjelp av materiale som ligner på rydder. Utvide kanten av peisen opprette innebygde sitteplasser slik at du kan slappe av og nyte varmen.