Kreative ideer for huset anlegget Trellises

October 27

Selv huset planter kan noen ganger bli uregjerlig og falle utenfor området. Når dette skjer, pleier vi å starte klemmer dem tilbake, som er greit for mange planter som blir bushier og mer attraktiv for det, men andre planter trenger bare støtte for sin energisk stammer og vinstokker. For dem er huset anlegget trellises svaret.

Bambus Canes

En av de enkleste trellises for huset planter er laget av små deler av bambus surret med vokset streng. Det kan være så enkelt som to canes stakk i jorden med streng sikk-zagged mellom dem støtte voksende anlegget, eller så omfattende som en fan figur cross stykker av mindre bambus canes tredd gjennom boret hull i canes. Bamboo har den ekstra fordelen av å være ekstremt sterk for sin.

PVC-rør

For store planter med sterk klatring vinstokker gjør bygge en stige i PVC et solid espalier med potensial til å bli lagt til som anlegget utvikler. To pipe deler er samlet med T ledd for å legge til cross stykker eller trinnene, og kan gjøres like høye som ønsket bare ved å legge til flere inndelinger. (Du kan også male PVC grønn eller svart med spesielt formulerte plast maling å gjøre det mindre iøynefallende.)

Resirkulert Netting

Delikat klatrere får støtte fra netting reddet fra poser med løk eller andre produserer. Ved å kutte poser til rektangler, kan de være koblet til sterk ledninger presset i jorden av potten. Det er også mulig å opprette iøynefallende netto buer eller andre figurer ved å tre garn langs formet ledninger. Dette er en flott metode for å lage miniatyr topiaries med små leaved ivies.

Funky støtter

Rustfritt stål eller plast kjøkkenutstyr lage funky støtter for kortere, uregjerlig planter. POKE redskap håndtakene i jorden av anlegget potten; gjør tepees salat Forks, eller trene stilkene gjennom kupert ledningene av en potet masher eller gjennom den center spiralen av en brøddeig miksing blad. Høres sprøtt, men vent til du hører exclamations av overraskelse og glede på din kreativitet.

Metal Springs

Desidert merkelig, men effektive er trellis planter med store metall fjærer. Få dem fra søppelplass (de utgjør en del av suspensjon systemet på biler) eller Demonter en gammel innerspring madrass. Rense rust av (med mindre du liker det sånn) og med en metall spraymaling. Disse settes best midt i potten før du legger til anlegget, eller før det blir for stor.