Krav til et jordskjelv-bevis strukturen

November 27

Krav til et jordskjelv-bevis strukturen

Jordskjelv forårsake bakken til å skjelve og flytte, som betyr at stiftelser og strukturer som er innebygd i bakken vil skjelve og flytte, også. Bygninger som ikke er riktig konstruert for å tåle jordskjelv kan skjule, forårsaker forferdelige skader eller selv dødsfall. Hvis du bor eller arbeider i et område som er utsatt for jordskjelv, hjelper det for å forstå hva det er for struktur å beskytte deg selv, familie og eiendeler fra et jordskjelv.

Fordelingen av vekten

Bygning eller struktur vurderes jordskjelv-bevis, må vekten distribueres slik at det høyeste punktet på bygningen er det letteste og den tyngste delen av bygningen er nederst. Materialene som brukes i bygging av en bygning eller struktur må justeres for å imøtekomme denne fordelingen av vekten. For eksempel kan en lettere type stål brukes på toppen av en bygning å topp lettere. Grunnen for distribusjon av vekt kravet er slik at bygningen kan påvirke synkronisert med bevegelsen av jorden i et jordskjelv uten velter eller skjule det kunne med en tung topp.

Lett gulv

Lett etasjer er en annen forutsetning for jordskjelv-proofing en struktur. Når gulvene er lett er de lettere å bolt sikkert på rammene. Som et resultat, kan ikke gulvene brytes eller skyv ved et jordskjelv. Noen vanlige lett gulvet materialer inkluderer kryssfiner og sponplater. Når tyngre Gulvmaterialer er brukt i en struktur, kan jordskjelv hendelse forårsake tyngde gulvet å sprekk bygningen rammen hvis strukturen sways siden. Lett gulv, derimot, ikke skade den ytre rammen av strukturen, slik at rammen er avhengig av lett gulv å holde det intakt.

Stål bakken bjelker

Typisk bygge fundament er bygget på bakkenivå. Men ville dette ikke holde seg til et jordskjelv. Jordskjelv-bevis en bygning, må rammene være boltet ned i bakken med stål bakken bjelker. Bjelkene brukes til å koble de forskjellige punktene i bunnen av rammen, som rammen føtter, i forsøk på å redusere eller eliminere muligheten for rammen foundation til å rotere og påvirke ved et jordskjelv. Holde grunnlaget stabil er en av de viktigste egenskapene til et jordskjelv-bevis strukturen.

Søyler og bjelker

Søyler og bjelker som støtter en bygning eller struktur må være sterk nok til å ikke skjule under et jordskjelv, men kunne litt gi måte å støtte strukturen som det svaier. Hvis kolonnen eller strålen er for sterk og ikke fleksible nok til å gå med resten av bygningen, vil det forårsake stiftelsen å bli sinnsforvirret på bjelkene og koble, fører til rammen av bygningen kollapset.