Kostnaden for tre vs Pellet

March 7

Kostnaden for tre vs Pellet

Velge en alternativ varmekilde var en enkel oppgave. Teknologien har introdusert alternative metoder. Pellet komfyr burns lite pellets laget av tre og andre naturlige biprodukter, mens en vedovn brenner stokker av tre 2 - til 3-fot lang. Det er mye mer enn pris å vurdere når du velger en alternativ varmekilde.

Pros: tre

Tre varmer en hjemme også. En godt kontrollerte tre-fire gi tilstrekkelig varme i rommet i vedovn i og gjennom resten av et hjem. Tre kan kjøpes for rundt $150 per ledningen eller halt, kutte, dele og stablet for liten eller ingen monetære kostnadene. En tre-fire føles bra og lukter bra på en kald vinternatt.

Ulemper: tre

En tre-brenner må ha en isolert skorstein strekker seg over taket. Tre er mye fysisk arbeid, bærer det fra tre haug til huset til vedovn. Tre er mye arbeid og kan også være ganske rotete.

Pros: Pellet

Pellets Komfyr varmer godt også. Trepellets avgir en jevn varme flyt og holder en konstant temperatur. En pelletskaminen bare trenger en enkelt ventil utendørs gjennom en vegg eller taket. Pellets er kjøpt i 40-kilos poser og koste rundt $4 per kolli.

Ulemper: Pellets

Pellets er solgt av tonn og bør holdes i en tørr beskyttende location. En 40-kilos sekk med pellets er svært tung å bære fra lagring til pellets komfyr. En elektrisk vifte er knyttet til ventilen å sirkulere varme.

Andre hensyn

Oppstartskostnader for en tre komfyr eller pellet ovnen-hovedenhet er like. Begge pris ut overalt fra et par hundre dollar, til et par tusen. Begge har samme grunnleggende installasjon. Årlige kontanter kostbeløpet er omtrent det samme for begge. Vedovn kan være betydelig billigere hvis fysisk klippe haling, deling og stabling gjøres selv. Massevis av pellets tilsvarer halvannen snorer av tre. Den gjennomsnittlige familien bruker tre tonn pellets per vintersesongen.