Kort plomme trær

February 16

Kort plomme trær

Plomme trær (Prunus spp.) er ønskelig for sunn frukt og attraktive våren blomstrer. Det er tre hovedgrupper av plomme trær, med flere varianter: Damson, europeiske og japanske. En annen gruppe av plommer er vill amerikanske plomme eller Prunus americana, men disse er ikke vanligvis kommersielt kultivert. Hjem gartnere som ønsker å vokse en plomme treet på hjemmesiden hage kanskje foretrekke en av de kortere eller dverg varianter hvis plassen er begrenset.

Fairlane

Fairlane er en cultivar av amerikanske vill plomme som vokser på flere stammer. Selv om det kan trenes til å vokse på en leder (trunk), vokser den mest i en busk form da funnet i naturen. I hjem hagen, vil det vokse til mellom 12 og 20 fot høye. Blomstene er lys rosa og blomstre om våren, gjør dette treet et attraktivt valg for alle liggende. Dette korte plomme treet er innfødt til USA, og er svært hardfør. Det vil vokse selv om neglisjert, ifølge North Carolina State University.

Newport

Newport cherry plum (Prunus cerasifera 'Newportii') er en kort, runde tre, inntil en maksimal høyde og bredde på 15 føtter. Bladene er en dyp, attraktive lilla farge. Selv om hardføre og tørke-tolerant, er det noen ganger plaget av insekt skadedyr. Den lille blå vårblomster følges av små, runde plommer som modnes i sommer.

Stanley

Stanley er den vanligste typen europeiske (plomme) plomme. Frukt, som modner i August, er stor og lilla i fargen. Selv om denne typen plomme er naturlig liten, er Stanley ofte solgt i semidwarf eller dverg, nå maksimal mellom 8 og 12 fot. Disse korte trærne er noen ganger dyrkes i containere og flyttet innendørs våren hvis det er en trussel av sen frost.

Shiro

Shiro er en cultivar av japanske plomme (Prunus salicina) ønskelig for sin hardførhet og store, saftig plommer. Selv om arten mellomstore (rundt 20 fot på maksimumshøyden), kan det være kontrollert av beskjæring. I tillegg selge mange hage sentre og barnehager Shiro podet på 2624 Marianna rootstock. Mens dette resulterer i en kortere treet, opprettes det også et tre som har en tendens til å sette ut suckers.