Kork gulv med sol skader

January 20

Kork gulv med sol skader

Kork gulv er laget med bark som er tatt fra korkeik treet og presset inn i fliser eller planker. Cork er en fornybar ressurs og en slitesterk, behagelig gulv. Kork gulv kan bli skadet av solen, men. Selv om denne skaden ikke kan repareres, kan det forebygges.

UV-skader

Solen hastigheter aldring og oksidasjon av kork gulv, noe som kan føre til lette flekker av kork eller tørre områder, opprette splotchy eller ujevnt farget gulv. Kork gulv som får mye sollys kan beskyttes ved å installere gardiner eller blinde i windows som lar lyset skinne på det, sette opp beskyttende film på Vinduer rundt den og flytte tepper og møbler regelmessig slik at hele gulvet blir selv dekning.

Bruke tepper

Plassere lyse tepper i områder som får mye sol ville forhindre solskader av både sprett lyset bort og absorbere noen av UV-stråler, og bruke tepper i trafikk vil også hjelpe bevare av farge og kork. Vær forsiktig,-aldri la et vått teppe eller et teppe med en gummi bakside sitte på kork gulv, fuktighet og gummi kan forårsake egen skade.

Hindre tørrhet

Sol skader, som kan inkludere varmen i tillegg til lys, kan også forårsake tørrhet og sprengning i kork gulv. Gulv reagerer på endringer i fuktighet og varmen fra solen dries ut den naturlige fuktigheten i kork. Dette kan føre til kontrakt og varp, fører til sprekker eller hull mellom fliser. FindAnyFloor.com foreslår at kork gulv vanligvis trenger en atmosfære av 35 prosent til 65 prosent fuktighet. Hvis du bor i et meget tørt område, bør du vurdere å kjøre en luftfukter i rom der du har kork gulv å holde dem fra splitting og sprengning.

Rengjøring

Unngå voks-baserte ferdig for kork gulv. Voks utførelser kan skade Corks naturlige elastisitet og farge og kan tørke ut gulvet, slik at det er mer utsatt for skade fra solen. Oljebasert såper kan også endre fuktighet nivåer av kork gulv, noe som gjør dem sårbare. Bruke type såpe eller rengjøringsmiddel som er anbefalt av produsenten av den bestemte typen gulv for å hindre ytterligere skade til sol-skadet fliser.