Konveksjon matlaging vs mikrobølgekokingen

August 12

Fremskritt innen kjøkken teknologi har gjort mulig en rekke forskjellige metoder for forberedelse og matlaging mat. Forskjellige fordeler og ulemper er knyttet til hver type teknologi. En gass kokeapparat, for eksempel, betyr vanligvis kortere cook ganger og mer konsekvent oppvarming, mens en elektrisk komfyr er noe tryggere og enklere å betjene. Forstå forskjellene mellom hver type teknologi er derfor viktig å velge en passer som din matlaging.

Mikrobølgekokingen

En mikrobølgeovn bruker en fan for å distribuere mikrobølger hele innsiden av mikrobølgeovnen. Mikrobølger akselerere molekylene i et stykke av mat og varme, maten fra innsiden og ut. Hovedattraksjonen for å tilberede mat i en mikrobølgeovn er kortere koketiden enn du noensinne vil se bruke stovetop matlaging, en tradisjonell ovn eller en annen metode. Men skaper mikrobølgekokingen ofte "kuldelekkasje" i maten, som følge av ujevn fordeling av varmen inne maten på grunn av sin oppvarming metode. For å unngå kuldelekkasje, må du vanligvis rør mat en eller to ganger i mikrobølgeovnen matlaging eller la den hvile i noen minutter før du spiser og etter det har kommet ut av mikrobølgeovnen.

Konveksjon matlaging

Standard gass og elektriske ovner bruker to varmeelementene - en på bunnen og på den til - å varme ovnen hulrommet til en bestemt temperatur. Konveksjon ovner legge til en tredje varmeelement på baksiden av ovnen med en vifte koblet til den. Viften suger luft inne i ovnen hulrommet, passerer det tredje varmeelementet og distribuerer den oppvarmede luften tilbake i ovnsrommet. Resultatet er en mer konsekvent temperaturen inne ovnsrommet samt bedre distribusjon og en gjennomsnittlig reduksjon i steketiden på 25 prosent (avhengig av maten blir kokt).

Sammenligning

Sammenligning av mikrobølgeovnen matlaging til konveksjon ovn cooking kan beskrives som kortfattethet kontra kvalitet. Hvis du er liten tid eller penger, pleier mikrobølgeovner å være mye billigere og lage mat mye raskere enn konveksjon ovner (selv om konveksjon ovner lage mat enn standard ovner). Hvis tid og penger er ikke så mye av en faktor og er spesielt kresen om kvaliteten på maten du koker, konveksjon ovner kan være et bedre alternativ for deg. Konveksjon ovner er vanlig i restauranter ikke bare fordi de er raskere enn standard ovner men også fordi de generelt resultat i mye bedre kvalitet mat.

Andre hensyn

Når vi bestemmer kostnadene ved hver av disse metodene for matlaging mat hjemme, er langsiktig vedlikehold, energi og reparasjon utgifter viktige deler av ligningen. Mikrobølgeovner bare krever strøm mens en konveksjon ovn vil kreve en kilde (mye mer) elektrisitet eller gass. Reparere en konveksjon ovn bør det aldri bryte er også sannsynlig å være mye mer enn reparasjon eller selv erstatte en ødelagt mikrobølgeovn.