Kontrollere og rengjøre skorsteiner

April 6

Kontrollere og rengjøre skorsteiner

Chimneys er ofte fokuspunkt for familie og stuer, og kan ta varme og farge til selv den kaldeste og dreariest vinterdag. Men uten sesongmessige rengjøring, skorsteiner bli en alvorlig fare. Over tid og bruk bygger kreosot opp inne i Pipa, som til slutt kan resultere i brann. Men med riktig rengjøring utstyr og teknikker, kan du kontrollere og rense skorsteinen årstidene, gjenoppretter funksjonen og holde ditt hjem og folk som bor der trygt.

Instruksjoner

•Look gjennom skorsteinen fra taket. Dette kan være farlig hvis du har aldri klatret på taket ditt. En assistent kan bidra til å holde stigen som du klatrer. Også, når du får på taket, holde et lavt tyngdepunkt ved kravlesøk til skorsteinen på knærne, stabilisere selv med føttene og hendene. Observere hvor mye sot og kreosot buildup finnes i Pipa. Hvis det er mye, kan du bare se en liten pin lys seg ned i din hjem. Hvis pipen er ganske ren, bør du se et stort område av lys til bunnen av skorsteinen.

•Sett tarps på gulvet og over møblene innendørs.

•Scrape på innsiden av røykrør med peis pensel. Ikke prøv å rengjøre Pipa mens du er på taket, som dette utgjør en høy risiko for at du skal skli eller falle. Øke penselen til toppen av skorsteinen en skorstein pensel utvidelse stangen. Skrape hver vegg av skorsteinen, inkludert hjørnene. Gradvis lavere penselen ned pipen og inn i rommet, skraping så mye sot og kreosot fra skorsteinen som mulig.

•Suction løse biter av sot og kreosot med en høy sugeeffekt. Også bruke denne vakuum til sugekraft opp noen biter av sot, kreosot og aske som falt i peisen mens rengjøring. Start ved å sette inn industrial vakuum (via filtypen vakuum) i skorsteinen fra bakkenivå. Suge den øverste delen av skorsteinen først og gradvis jobbe deg ned.

•Burn en fridykker Logg en gang eller to ganger i sesongen. Denne typen logg vil bryte opp kreosot og sot, noe som vil gjøre neste rengjøringen lettere.