Komprimere jord for betongplate

November 7

Jord settling er en primær årsak til sprekker i en betongplate. Jord komprimering øker tettheten av jord, noe som gjør det mindre utsatt for fuktighet og settling. Hvis du vil komprimere jord riktig for en konkret kan plate innebære mange går med en tamping maskin og testing jord tetthet før helle betong.

Instruksjoner

•Bruk en stål-tined rake å rake på jord nivå. Fjern eventuelle steiner som kan være i jord. Legge til mer ren fyll skitt områdene er lav eller fjerne høy kapasitet med din spade.

•Spray ned i skive området med vann. Spray ikke så mye vann som pytter skjemaet, men du vil jord å ha en selv, mørk brun farge. Mål din slangen spray i luften, ca 5 inches over overflaten av jorden som du spray, heller deretter sprøyting vann direkte i jorden.

•Kompakt tamp jorda med en mekanisk komprimator for store områder eller en hånd for små. Innarbeide en "rad" mønster, som om du var klippe en plen, komprimerer jorda fra en side av skjemaene til den andre og starter en ny rad ved gamle. Hvis du bruker en mekanisk komprimator, følg produsentens instruksjoner for bruker maskinen. Hvis du bruker en hånd tamp, går i korte halv-trinn. Med hvert trinn, heve tamp slik støpejern slutten er midje høy og smelle det ned i bakken. Kontroller at hver streiken i tamp overlapper utskriften i jord fra sist. Du vil hele overflaten av jorden til å være glatt og tette; du bør kunne gå over den uten å forlate merkbar utskrifter.

•Test jord tetthet med en testing maskin, henhold til instruksjonene som fulgte med den. Kjøre test spiker i bakken til den skikkelige dybden med hammer for å få de beste resultatene. Hvis du ikke har tilgang til en tetthet maskin, kan du teste den for hånd. Hvis du jord passerer tetthet testen, er du klar til å installere din rebar eller maske og støpe din. Hvis jorden mislykkes, gjenta komprimeringen og retest tetthet.

Tips og advarsler

  • Gjøre to ting samtidig å fremskynde utarbeidelse av plate. Som du komprimerer jorda, kjøre en streng linje fra skjemaet til skjemaet på høyden av hellen. Deretter mål ned fra streng linje til nivået på bakken for å sikre at du har jord på riktig nivå slik at betongen til å oppnå riktig tykkelse for skive. Denne måten du kan legge til eller ta bort jord etter behov og kompakt det der heller enn å måtte gå tilbake og gjøre det.
  • Bare autoriserte fagfolk bør bruke jord tetthet testing maskiner. Maskiner bruke et radioaktivt element å gjennomføre testen, og dette kan skape en farlig situasjon hvis ikke håndteres på riktig måte.