Kompakt lysrør farene

May 6

Kompakt lysrør bruker mindre strøm enn de tradisjonelle glødepærer de ofte erstatte. Disse lyspærene har blitt svært populære, og enkelte land forbyr selv glødende lys. Men Kompakt lysrør har egne farer, og trenger spesiell håndtering å være igjen pengeskap, spesielt i husholdninger med barn.

Kvikksølv i Kompakt lysrør

Lysrør er belagt med et tynt lag av kvikksølv, giftige heavy metal. Når de Knus, kan kvikksølvdamp flykte ut i luften. Usikre produksjonsmetoder har forårsaket arbeidere i fabrikker som produserer Kompakt lysrør å ha symptomer på kvikksølv forgiftning, inkludert hjernen og nyreskader. Byrået giftige stoffer og sykdom registeret har mer informasjon om den syke effekten av kvikksølv. (Se referanse 2 nedenfor.)

Mengden av kvikksølv i en individuell pære er små og lite sannsynlig å forårsake alvorlig skade, men du bør unngå å bryte en kompakte fluorescerende pære. Hvis en bryter, Environmental Protection Agency (EPA) har foreslått noen enkle sikkerhetstips og rengjøring prosedyrer som vil hindre skade (se referanse 1 nedenfor).

Sikkerhet i nærheten av en ødelagt kompaktlysrør

According til EPA, hvis du bryter en kompakte fluorescerende pære, bør du følge disse enkle retningslinjene:

Holde venner og familie fra området der pære brøt. Åpne et vindu, sørg for at alle forlater rommet for minst 15 minutter, og holde døren lukket. Hvis air condition eller oppvarming går luften i eller ut av rommet, slå dem av midlertidig slik at kvikksølvdamp ikke slipper.

Sjekk din lokale reguleringer for søppel å finne ut om forurenset materiale kan bli kastet normalt eller om de må bringes til en spesiell deponi.

Opprydding instruksjoner for harde gulv

Først feie opp større glass fragmenter med noe stiv og disponibel, som et stykke papp. Plassere alle fragmenter i et metall-collectible glasskrukke eller en plastpose med en lufttett forsegling. Deretter Bruk selvklebende tape som pakking eller duct tape til å plukke opp mindre fragmenter. Til slutt, rense området med en våt papirhåndklær, som bør også forkastet i lukket beholder.

Opprydding instruksjoner for teppe

Kaste bort klær eller klut materialer som har kommet i direkte innhold med brukket pære og vaske klærne slitt under opprydding. Hvis sko har kommet i direkte kontakt, kan du bruke samme vått papir håndkle fremgangsmåte som med harde gulv. Til slutt, under og etter de neste par vakuum cleanings teppet, åpne vinduer og slå av luften lufthull systemer.

Andre farer

Kompakt lysrør kan også utløse problemer for personer med lys følsomhet. Spekteret av lys som kommer fra en kompakt fluorescent er forskjellig fra glødende spekteret som mange folk er vant til. Noen har rapportert hud eller øye klager på grunn av følsomheten å lyset. Andre har migrene som forverres av flimring og summende av pærene. Disse problemene har alle forbedret som teknologien har utviklet videre. Greenfacts.org rapporterer at disse problemene er relativt uvanlig (se referanse 3 nedenfor).