Kommersielle laminat vs bolig

February 5

Kommersielle laminat vs bolig

Laminatgulv er ekstremt allsidige og varige og har raskt blitt et populært valg av forretnings- og huseiere alike. Med et nesten ubegrenset utvalg av farge og tekstur er sjansene det er et laminat gulv der ute for å møte dine behov. Men det er noen grunnleggende forskjeller å huske på når du velger et laminat gulv, og en av de viktigste å vurdere er om det vil bli brukt i kommersielle eller bolig omgivelser.

Evolusjon

Laminatgulv er veldig populært, men det er også overraskende nye på markedet. Det har bare vært i USA i ca 20 år, selv om det er nå kommer nær å bli en av de mest populære formene for gulv i nasjonen. Laminat ble først utviklet i Sverige og brukes for veggen pynt eller benkeplater. Det var ikke holdbart nok til å tåle bruk som gulv når det først ble utviklet. Men en ny ultra-stabile variasjon begynte å bli produsert i begynnelsen av 90, det tok ikke lang tid å krysse dammen til USA markedet.

Holdbarhet

Holdbarhet er Hovedforskjellen mellom bolig- og kommersielle laminatgulv. Selv om alle laminat er utformet for å være svært holdbar, laminat brukes i kommersielle bygninger der det er tung fot trafikk krever et ekstra løft. Dette øke oppnås ved hjelp av press. Høytrykkslaminat (HPL) er foretrukket for kommersielle gulv fordi det gir økt effekt og chip motstand over direkte trykk laminat (DPL), som er vanlig for laminatgulv tiltenkt døgninstitusjon. Begge bruker en melamine overlegg, som beskytter mot slitasje, flekken og visne. Imidlertid HPL gjennomgår en prosess (i motsetning til ettrinnsprosess kreves for DPL) som sel utskrift og papir sammen før deretter forsegle dem på gulvet. Dette ekstra trinnet øker holdbarheten.

Kostnader

Kostnaden for laminatgulv varierer. Det er i stor grad avhengig av stilen, tykkelse og produksjon metoden. Generelt, koster HPL gulv mer enn DPL, hvis bare for det ekstra trinnet i produksjonsprosessen. Kommersielle gulv ordre vil koste mer enn de fleste boliger bestillinger, hvis for ingen annen grunn enn den store arealet som må dekkes i arbeidsmiljøer. Det finnes flere store selskaper som produserer laminat, som Pergo og Mohawk, så prisene pleier å variere etter selskapet også.

Installasjon

De to mest populære installasjonsmetodene for laminatgulv lime og låsing. Lime er når laminatgulv plankene er limt sammen for å opprette en sel, og låsing er når små leddene finnes i laminatgulv at brikkene til feste sammen. I begge tilfeller av laminatgulv festes til seg selv og ikke det eksisterende gulvet. Begge installasjonsmetoder brukes på kommersielle og bolig laminatgulv, selv om installere vanntett lim kan forbedre segl i noen tilfeller.

Erstatning

Laminatgulv er et svært praktisk og økonomisk valg når det gjelder erstatning også. I noen gulv, kan erstatning være vanskelig fordi du må bekymre fargestoff massevis. Gulv som er ikke produsert i samme fargebad mye kan ha små variasjoner i farge som gjør erstatning vanskelig. Imidlertid laminat gulv benytter bilder av ulike design som er forseglet i gulvet. Dette betyr fargestoff mange er ikke et problem og erstatning er ikke vanskelig så lenge stil med gulv nødvendig er fortsatt tilgjengelig. Dette er ofte svært å foretrekke til kommersielle næringer som må dekke en stor gulvplass med en bestemt type gulv, selv om det er en praktisk funksjon til bolig eiere også.