Kobber sulfat impregnering

May 7

Kobber sulfat impregnering

Produsenter behandler tre for bruk i konstruksjonen. Det er mange forskjellige måter de behandler tre tømmer basert på deres formål. Behandling kan være å gjøre dem værbestandig, insekt bevis eller saltvann bevis. Kobber-basert behandling er populære på grunn av deres lave kostnader og mer harmløst bivirkninger sammenlignet med andre syntetiske behandlingstilbud.

Definisjon

Kobber sulfat løsninger for impregnering består av en stabil kobber sammensatte blandet med en løselig væske. Målet er at kobber trenge dypt inn i tre fiber og bo der. Kobber oksider, kobber sulfater, kobber hydroksid, kobber karbonat og mange andre forbindelser brukes, noen ganger i kombinasjon. Produsenten soaks tre i disse løsningene i lengre tid.

Egenskaper

Kobber er en naturlig soppdreper: med andre ord, det gjør det svært vanskelig for sopp og mugg å vokse på veden. Hvis alle sporene prøver å vokse, er de forgiftet av kobber elementer og dø. Dette gjør kobber behandling vanlig for tømmer som er ment å brukes utendørs. Brett av fasader er sjelden behandles med kobber løsninger, siden de vil bli isolert, men de brukes til å lage kolonner eller dekk ofte gjennomgår slike behandlinger.

Fordeler

Kobber er giftig for mugg og sopp, men er naturlig ufarlig for de fleste pattedyr, bortsett fra i svært høye doser. Dette gjør det svært miljøvennlig sammenlignet med de andre alternativene. Dette også gjør regulering av kobber behandlinger enklere og gjør kobber løsninger mye rimeligere. Noen organisasjoner talsmann aktivt erstatte andre typer impregnering med metoden kobber.

Betraktninger

Kobber sulfat behandlinger, er mens effektive på gjennomtrengende wood og beskytte mot mold og, i noen grad, vær slitasje, ikke de mest effektive beskyttende løsningene tilgjengelig. Tre tømmer brukt i saltvann må vanligvis fullt belagt i en kobber skjede å frastøte etsende vannet, mens andre behandlinger finnes som tilbyr bedre beskyttelse og levetiden til en høyere pris. Tre behandlet med kobber tar også lengre oppløse enn andre tre.

Alternativer

I tillegg til mange kobber løsningen er behandlinger, andre mineraler og ion behandlinger tilgjengelige for å behandle tre. Mest populære behandling imidlertid petroleum-baserte oljer og løsemidler som sive inn i skogen og erstatte av vannet der. Disse behandlingene, mens de minst sunt for miljøet, gir nødvendig beskyttelse mot saltvann og tøffe værforhold.