Kobber lodding teknikker

July 11

For noen ukjent med propan fakler og oppvarming metal trygt, begrepet lodding en kobber felles kan virke skremmende. Sannheten er, prosessen er ganske enkel, men du bør alltid bruke vernehansker og øye dekker når du arbeider med avløp utstyr. Dette hindrer kjemiske og varme burns og alvorlige skader øynene.

Lodding verktøy

Bruk loddetråd wire til kobber sømmer og skjøter. Loddetråd er en myk legert metall laget av sink. Det ser ut som en spiral av sølv wire og er tilgjengelig i de fleste jernvareforretninger. Til husholdsarbeid, burde ikke du trenger mye loddetinn; få en mellomstore coil slik at du har mer enn nok, men ikke betaler for mer enn du vil bruke. Unngå loddetinn med bly, spesielt hvis lodding vannrør.

Alltid forberede kobber slangen før du prøver å forsegle den. Bruk forandring, en sur løsning, for å rengjøre kobber rør. Søke din jernvarehandel for forandring designet for å rengjøre kobber eller vannrør. Syre vil rense kobber av urenheter når det varmes opp, slik at loddetinn å flyte jevnt rundt felles.

Du trenger også en propan fakkel. Finne et håndholdt utvalg, også på jernvareforretninger, sammen med wire flint. Disse flints ser ut som gigantiske binders med en liten metall bolle på den ene enden. Når du presse ledningene, en skraper langs innsiden av bollen og skaper en gnist. Slå på propan fakkel slik at du kan høre gassen; holde fakkelen fra noe brennbart og klem wire flint rett foran fakkelen sin munn. En flamme bør starte; fjerne kaste fra flammen raskt.

Teknikker

Før lodding noen rør, tømme den vann og tørke det ned med en myk klut. Bruke flux hver tilstøtende overflaten med en bomullspinne, klut eller liten svamp. Ikke bruk det tett; et tynt lag, som en glasur, vil gjøre bra.

Svette-solder en felles av med to rør sammen. Slå på propan fakkel så den blå flammen i midten er ca 3/4 tommers lang. Hold spissen på loddetinn ledningen til felles sømmen med én hånd og varme felles med den andre. Loddetinn vil strømme inn oppvarmet sømmen, belegg det helt. Når du ser loddetinn begynner å strømme ut av sømmen, stoppe oppvarming og la til å avkjøle. Når kule, gni det med en myk klut for å fjerne sot eller rester.

Søm-solder en felles ved fluxing og bli med rørene som før. Du trenger en lodding kobber, en tryllestav med en konisk kobber hodet. Varme sømmen til loddetinn begynner å strømme. Fjerne varmen og plasser kobber tryllestaven mot loddetinn, tegne langs sømmen uten å løfte tryllestaven. La avkjøle og tørke ned som ovenfor.