Klor & kalium Bromide oksidasjon reaksjon

January 28

Klor & kalium Bromide oksidasjon reaksjon

Klor er det 1600 elementet i periodesystemet. I sin ekte tilstand det er en gass ved romtemperatur og svært reaktive - dermed meget giftig i høye konsentrasjoner. Kombinert med kalium bromide, oksiderer det for å produsere brom og kalium klorid.

Typer

Reaksjonen ren klor (Cl2) og kalium bromide (KBr) er en oksidering-reduksjon reaksjon, betyr en reaksjon i elektroner som overføres eller hvor oksidasjon av deltakerne i endres reaksjon. I sin rene form har et element alltid et oksidasjon antall 0, så klor begynner reaksjonen med oksidering antall 0. Bromide ion, derimot, har tatt et elektron fra kalium og dermed har negativt 1 ladet, så oksidasjon nummeret ved starten av reaksjonen er -1.

Funksjonen

Klor er mer electronegative enn brom, betyr at det har en større affinitet for elektroner, slik det er i stand til å stjele et elektron fra sine mindre heldige nabo eller oksidere det. En klor som har fått et elektron har en negativ 1 ladning og en oksidasjon antall -1, så det har blitt redusert eller fått elektroner. Brom, derimot, har mistet et elektron eller bli oksidert, slik det nå har et oksidasjon antall 0. Den kombinerer med en annen brom atom skjemaet Br2 eller brom gass.

Betydning

Klor og brom er begge Halogener, elementer under gruppe 17 periodesystemet. Som en generell regel, kan hver halogen oksidere Halogener nedenfor i gruppen. Klor, for eksempel kan oksidere brom eller jod, begge er nedenfor i gruppen mens brom kan bare oksidere jod.