Klissete hvit mugg på min kaktus

May 7

Klissete hvit mugg på min kaktus

På avstand ser din dyrebare kaktus som om en gruppe av passerer skolen barna hadde pusset det med fersk tygget hvit tyggegummi. Nærmere ettersyn viser noe annet, og det er ikke mold. Avhengig av kaktus du har, er voksaktig hvit splotching en cochineal skala eller mealybug koloni. For å gjenopprette fabrikkens utseende og bevare sin helse, må du handle.

Målet planter

Knappenålshode-størrelse cochineal skalaer fest på piggete pære (Opuntia spp.) og cholla kaktuser (Cylindropuntia spp.) begge vokse i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3b gjennom 11, avhengig av variasjon. Flat, segmentert oversiden målrette orkidé kaktus (Epiphyllum spp.), som vokser som houseplants utenfor USDA soner 10 til 11. Begge insekter skjule under beskyttende lag av myke, fibrøs hvit voks. Rød kvinnelige skalaer har pigmentering så sterk at de er oppdrett som kommersielle fargestoff kilder i flere varme-klima land. Oversiden er vanligvis gulaktig eller grå.

Skader og solen deprivasjon

Både cochineal skala og oversiden frata kaktus fuktighet og næringsstoffer av drenering sap med sin hule, vev-piercing munndeler. Den største trusselen de utgjør kommer fra sperring solen planter trenger for å produsere mat. En ukontrollert skala befolkning dekker til slutt nok av pads å forstyrre fotosyntese ved å hindre at solen nå planter. Hvis cholla eller piggete pære er visnet og gult, er det tid for handling. Oversiden klissete avfall eller honeydew, tiltrekker lag av sol-blokkerende sotete mold å orkideer kaktus.

Små Cochineal problemer

Chollas og stikkende pærer håndtere lys cochineal infestations uten store problemer. For å håndtere en rekke insekter, satt på tunge hansker og sviske infested pads av på leddene, kaster dem fra hagen din. Unngå uhell spre sykdom uhell ved å tørke pruning verktøy av mellom kutt med en klut dyppet i teknisk sprit.

Cochineal angrep

For å utrydde en stor koloni cochineal skala koloni, blast ditt kaktus med en hageslange. Vannets kraft fjerner insekt voksaktig gulvbelegg. Deretter spray dem med en løsning av 1/2 ts av ikke-rengjøringsmiddel, flytende oppvaskmiddel blandet i 1 gallon av vann. Såpe suffocates synlige skalaer uten å etterlate rester giftig for honeybees eller andre gode bugs. Kle seg i tunet klær når sprøyting, i tilfelle du er dynket med avrenning farget rødt fra knust skalaer. Du vil ikke eliminere alle skadedyr, så gjenta det sprøyting som koloniene gjenoppbygge.

Mealybug styring

Det er relativt enkle å behandle oversiden på en ryggraden-fri orkidé kaktus. Bruk spyling teknikken på en utendørs anlegg. Etter innpakning en innendørs kaktus beholder i en plastpose å hindre overwatering, sette den i en vask eller dusj sprøyting. Dabbing et lite antall oversiden med bomull vattpinner dyppet i en løsning av 1 del rubbing alkohol til 3 deler vann også fungerer.

Forhindre problemer

Alltid karantene en ny kaktus tidligere introdusere den til verksted eller hjem. Sjekk det daglig for en måned og behandle skala eller mealybug infestations umiddelbart. Kontroller og behandle en orkidé kaktus som tilbringer sommeren utenfor før bringe den for vinteren. Hvis mange vokser kaktuser i ditt område, kan det være nesten umulig å hindre alle angrep av cochineal skala.