Klesvask Tips & triks

January 19

Alle elsker rene klær, men folk flest hater å vaske. Ikke bare gjør klesvask tidkrevende, men det kan bli dyrt når du vurdere kostnaden for verktøy og spesialprodukter. Bruker enkle tips, kan triks og teknikker når vasking og tørking klær kutte tiden og holde penger i lommen.

Pretreating flekker

Flekker er fjernet fra klær mye mer vellykket hvis forbehandlet, men kjøper slike produkter er dyre og ikke veldig bra. Bruker elementer du har sannsynligvis vil rundt hjemmet til pretreat en flekk ofte gjøre jobben like bra eller bedre, og ikke koster deg noe.

For eksempel bruke shampoo eller en fett-skjæring parabolen såpe, som Dawn, flekker til presoak fettete eller fet. Den flytende såper vil kutte fett eller olje som det gjør på hår og retter.

Også holde en liten beholder eller spray med en 50-50 blanding av flytende oppvaskmiddel og hydrogen peroxide hendig presoak eller spray på flekker. Denne formelen ble opprinnelig oppdaget å fungerer fantastisk på rød vin flekker. Det var selv testet, sammen med andre hjemmelagde oppskrifter, av universitetet av California-Davis vin department og funnet for å være en av beste. Siden da, har denne enkle oppskriften blitt funnet for å fjerne et bredt utvalg av stoffet flekker, inkludert sjokolade, blod og gress. Peroxide må frisket hver par måneder for å være mest effektive.

Vask

Du kan spare penger ved å vaske klærne i kaldt vann, men klærne kan ikke få så rent. De fleste vaskemidler er utviklet for å fungere best i vanntemperatur på 60 grader Fahrenheit eller høyere. Derfor mulig sette temperaturen for vaskesyklusen på varme eller varme, avhengig av plaggene. Kaldt vann skal alltid brukes for skyll syklusen.

Hvis du vasker i hardt vann, begynner å fylle tom vaskemaskinen med vann, tilsett din vaskemiddel og ca en teskje salt og bland å oppløse salt, legger klær. Salt vil mykne vannet og lage din klær, spesielt fargene, lysere.

Snu klærne innsiden ut å vaske vil holde dem se nyere lenger fordi stress til uro vil være på innsiden av stoff, i stedet for på utsiden.

Tørking

Reduser tørketid på tyngre elementer som tepper og håndklær, ved å legge en ekstra spin syklus til vask. Så putte en ren, tørr håndkle med elementene i tørketrommelen. Tørr håndkle vil absorbere noe av fuktighet i våt elementene og kutt på tørketid.

Du kan også legge til en eller to rene tennisballer tørketrommelen. På tennisballer vil holde klærne mer åpen i tørking slik de tørker raskere og lo og myke klær.

I stedet for dyre tørketrommel ark, kan du sette en capful eller to av flytende tøymykner på et rent fat håndkle og putte den i tørketrommelen med klær. Håndkle kan brukes for ca 15 laster før mer tøymykner vil være nødvendig. Du vil vite når du skal legge mer når håndklær begynner å få statisk stoff.