Klatring planter for en Pergola

May 4

Klatring planter for en Pergola

Legge til en klassisk touch til din hage med en pergola som gir skygge over en sittegruppe eller definerer en gangvei. En pergola utformingen av solid innlegg bærer en espalier-lignende struktur overhead er en ideell ramme vise rikt løvverk og fargerike blomstrer klatring vinstokker. Om pergola er laget av rustikk tømmer eller moderne, elegante byggematerialer, bringer sin arkitektur dimensjonen høyde i landskapet. Legg til planter design for en fargerik visuell effekt.

Blåregn

En tradisjonell klatring anlegg for Pergola, en moden wisteria vinranke produserer langstrakt blomster klynger som henger gjennom de indirekte kryss-medlemmene av strukturen. Anlegget sprer opp innlegg og bjelker av twining, innpakningspapir seg rundt loddrette stolper og langs de horisontale flatene. En wisteria plante tar 10 til 15 år å nå full størrelse, så hagen din design har et skiftende visuelle visningen hvert år som vinrankene utvide videre over strukturen. Velge mer vanlig kinesisk blåregn, Wisteria sinensis, for sin klassiske 6-tommers lang klynger av lyseblå blomster og mild duft. For lengre blomster klynger som nå opptil 1 1/2 fot lang, plante japanske blåregn, Wisteria floribunda, som også kommer i farger varierer fra rosa til lilla til blått.

Antikke roser

Bruk gammeldags klatring og springende roser med pergola for å bringe en formell stil i hagen din design. Antikke rosene som har blitt dyrket i flere tiår uten hybridisering legge et snev av historie og sin spesielle måte som de blomstrer med en myk duft som kan utløse minner fra lenge siden. Utvide sesongen ved å plante en noen gang-blomstrende type økte med ett eller flere av pergola innlegg og engangs bloomers nær andre innlegg. Gamle roser er vanligvis hardføre og relativt sykdom-motstandsdyktig, en attraktiv funksjonen hvis du er en gartner som foretrekker lite vedlikehold planter. Dempet pasteller antikke Roses tjene som et bakteppe for mer levende blomster plantet rundt hagen plassen der pergola er kjennetegnet.

Trompet Vine

Ta en tropisk atmosfære i hagen din med tykk eviggrønne blader og fargerike blomster av en trompet vinranke. Vinstokker trenger solid støtte som de vokser og klatre, noe som gjør dem velegnet for en pergola design. Raskt voksende planter oppretter en baldakin som det sprer seg over hodet over pergola's høyeste punkt, gir skygge i varme-klima hager. Blomster av en trompet vinranke blomstrer i klynger og, avhengig av variasjon av anlegget, kan være en rik rød, dyp oransje, rosa rosa, frodige fiolett eller til og med hvit. Velg en enkelt farge av trompet vine markere pergola's funksjoner, eller kombinere to komplementære farger for en fet visning i løpet av våren og sommeren blomstrer sesonger.