Klær omsorg etiketter & symboler

December 30

Klær omsorg etiketter & symboler

I hvert stykke klær forteller plagg omsorg koden brukeren nøyaktig hvordan å ta vare på hennes klær. Skrevet med symboler eller ord, plagg omsorg etiketten viser stoff sammensetningen, vask og tørr temperatur og beste rengjøringsmetode. Folk merke hva er på disse etikettene og prøver å følge dem nøye. Følge rengjøring 101, "Ifølge en fersk undersøkelse, fire av fem forbrukere lese omsorg etiketter før de kjøper klær og følge etiketten instruksjonene når du vasker klær."

Historie

Rengjøring etiketten symboler er påkrevd tekstilbransjen. Utviklet av American Society for Testing og Materials (ASTM), ble symbolene opprettet for å være klar og presis til run-of-the-mill forbruker. I 1997 kan produsenter bruke enten ord, symboler eller en kombinasjon av begge.

Ifølge etikettprodusenten Paxar, "i 1972, Federal Trade Commission introdusert omsorg merking regelen som... kreves produsenter å merke sine klær med instruksjoner for minst én trygt rengjøringsmetode for plagget. Fra denne tiden på, vil det bli vurdert urettferdige og villedende for produsenter eller importører å selge varer uten omsorg etiketter." Merking ga forbrukere makt til å velge hvor klærne kom fra, tilbys forbrukervern og økt sannsynligheten for at klær ville vare lengre perioder.

Funksjoner

En plagg etikett viser alltid en metode for rengjøring og tørke. For de fleste forbrukere komme alternativene ned med elleve ulike symboler. Den komplette listen over rengjøring symboler omfatter imidlertid tegn for bleking, agitasjon og andre bestemte prosedyrer.

Ordet etiketter, instruksjonene vil vanligvis vises i engelsk og en felles språk som fransk eller spansk. Merker som har langt internasjonale nå, eller ønsker å markedsføre seg som sådan, kan ha fem eller seks språk på etikettene.

Identifikasjon

Felles vaskemaskiner symbolet er en washtub med vann. Mengden av prikker i washtub betegne temperaturen, med flere prikker betyr varmere vann. En hånd i washtub betyr håndvask.

Tørketrommel tørke er en sirkel i en firkant. Prikker også symboliserer temperatur, med en grå eller fylt sirkel står for en ingen varme tørr. Taket tørr symbolet ser ut som en konvolutt med en buet lip, i stedet for et punkt.

Tørr ren er en sirkel, og kan inneholde symboler som er bare viktig for en profesjonell renseri. Disse dager, si de fleste tørr Rengjør bare klær bare "Tørr rent bare."

Fordeler

Fordelene med disse rengjøring etikettene er mange. Noen mennesker ønsker ikke å kjøpe tørr Rengjør bare klær, ikke ønsker å bruke penger på vanlig rengjøringstjenester. Andre kanskje ikke ønsker å sette opp med håndvask eller spesiell omsorg stoffer. Fortsatt ønsker andre å vite den beste måten å ta vare på en favoritt ny bestilling.

Omsorg etikettene beskytte også produsenter og butikker ved å redusere antall returer fra krymping, oppløsning og skade. Butikker ofte du ikke ta tilbake plagg som er hvitvaskede, men forbrukerne kan føles lurt hvis de nøye omsorg for et kjøp bare å se den skadet gjennom uvitenhet. Plagg omsorg etiketter gjøre kjøpsprosessen sikrere for alle som er involvert i transaksjonen.

Advarsel

Selv om en plagg etikett kan instruere brukeren å vaske i en bestemt måte, er det fortsatt god å lese opp riktig stoff omsorg. Etiketter kan være feil, plassert på feil plagget eller slettet etter flere vask sykluser. Selv om etiketten sier å stryke noe på høy varme, kan det ikke være klok for en uerfaren ironer. Alltid lese etikettene for å angi grunnlaget for riktig plagg omsorg, men stole på din bedre dømmekraft for å holde deres klær feilfri.