Kjøttetende planter & rotter

April 19

Kjøttetende planter & rotter

Britiske botanikere bekreftet eksistensen av en av verdens største kjøttetende planter i 2007. Planter, en art av pitcher plante, vokser på Mount Victoria i Palawan, de sentrale Filippinene. Disse plantene vokse opptil 30 cm, nesten 1 fot i diameter, ifølge CNN. En tendril av anlegget oppretter en kopp som fylles med vann og fordøyelsessystemet saft. Den drukner fordøyer noen byttedyr det feller - inkludert rotter.

Bakgrunn

Kjøttetende planter utvikles på steder med en dårlig tilførsel av næringsstoffer myrer. Disse plantene utvikle evnen til å utlede ernæring, spesielt nitrogen, fra levende byttedyr fangst dem og fordøye kroppene. Rosemary, en av mest velkjente arter av kjøttetende plante, fanger insekter med snapin feller. Den største arten av Rosemary, en hybrid som heter dionaea B-52 har opp til 2 1/4-tommers feller. Selv om disse feller er større enn gjennomsnittet rosemarys, utgjør de ingen trussel mot rotte eller andre dyr. Likeledes, sundew en vanlig kjøttetende plante som fanger insekter med klebrig dew drops, er for liten til å felle selv rotte baby.

Planter muggen

Pitcher planter, Nepenthes, vokse mange steder i verden, inkludert i USA. Nepenthes, også kalt monkey cup, er en type av pit felle. Stor arter i Filippinene går "Nepenthes attenboroughii" til ære for naturhistorie personlighet Sir David Attenborough. Spenser St. John, en britisk utforsker først rapportert disse store Nepenthes fange rotter i 1800, ifølge CNN. Selv om gnagere ikke utgjør hoveddelen av gigantiske pitcher anleggene kosthold, noen mus og rotter falle i og plantene fortære dem.

Rotte fange

Pitcher anlegget utstråler nektar ved kanten av fellen å tiltrekke byttedyr. Sin Smart design har en glatt tekstur som bidrar til å fange insekter og små dyr. Glatt sidene av fellen hindre fanget skapninger klatring ut når de faller i fellen. Pit holder vann og utskiller fordøyelsesenzymer, dooming byttet til fordøyelsen. Store planter muggen, selv varianter som ikke er like imponerende som Nepenthes attenboroughii, kan vokse bred nok og dyp nok å fange og fordøye rotte. Dette kan være den største kjøttetende planten, den britiske avisen, The Telegraph.

Betraktninger

De fleste planter muggen solgt for hjem vokser vokse ikke stor nok å fordøye rotter. Noen hybrider vokser store mugger. Mate kjøtt som hamburger til Rosemary eller mugge anlegget kan skade anlegget.

Planter muggen og Venus flytraps vil vokse innendørs i surt voksende blanding som grov sand og sphagnum mosen. De vil spise insekter og trenger ikke gjødsel fordi de foretrekker en nærings-fattig habitat som ligner deres naturlige vekstforhold. De vil ikke løse et rotte problem, men de gjør effektiv prøver for klasserommet demonstrasjoner og samtale stykker i hjemmet eller hagen.