Kjøleskap problemer med lukt

April 9

Kjøleskap problemer med lukt

Kjøleskap lukt er ikke uvanlig. Derfor en rekke løsninger er utviklet for å fjerne lukt. Holde i tankene, men, å bestemme kilden til lukt er avgjørende for å fjerne lukt og hindrer lukt i retur.

Årsaker

Det er flere mulige årsaker for lukt fra kjøleskapet. Den mest åpenbare kilden er mat eller væske som har gått dårlig. Gamle melk og råtne grønnsaker er felles skyldige. En mer problematisk er frost som samlet seg på innsiden av kjøleskap og begynner å lukte. Dette er ofte et resultat av ødelagt isolasjon.

Gratis løsninger

Heldigvis er det flere gratis løsninger du kan forsøke før lommepenger kvitt kjøleskapet stygg lukt. Først søk kjøleskapet gamle mat og kast. Neste, rense kjøleskap grundig. Du bør sjekke produsentens instruksjoner for riktig rengjøring metoder, men generelt, kan du tørke ned innsiden og utsiden av kjøleskapet med mildt vaskemiddel, varmt vann og desinfeksjonsmiddel.

Andre løsninger

Hvis de nevnte metodene ikke blir kvitt lukt, kjøpe natron eller aktivt kull og plassere den i kjøleskapet. Begge disse produktene vil absorbere lukt. Merk at det er trygt å la maten i kjøleskapet for disse elementene. Hvis lukten kan bli absorbert, kan du vurdere å fikse isolasjon eller gummi pakninger langs døren til kjøleskapet. Hvis dette fortsatt ikke virker, vurdere å kontakte produsenten, som det kunne være en mekanisk problem.

Advarsler

Deodorizing produkter bare tjene til å maskere stygg lukt, og vil ikke fjerne lukt fra kjøleskapet. Enda viktigere, hvis kjøleskapet lukter muggen, kan det være mold vokser inni. Mold kan rengjøres med en detergent; du bør imidlertid sette gummihansker, vernebriller og en N-95 respirator maske før du forsøker å rense mold. Dette skyldes at eksponering for mold kan føre til alvorlige helseproblemer, inkludert øyeirritasjon og respiratoriske komplikasjoner.